Επίσημο: Το νέο Renault Trezor [video]

Επίσημο: Το νέο Renault Trezor [video]

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο συνδυάζει τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και αυτόνομης οδήγησης της Renault.

Η εντυπωσιακή, αεροδυναμική γραμμή του διθέσιου πρωτοτύπου μας δίνει μια ιδέα της σχεδίασης των μελλοντικών Renault, αν και το Trezor δεν μοιάζει με κανένα σημερινό μοντέλο.

Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα έχει χυτές γραμμές για ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση, ενώ χαρακτηριστική είναι η έλλειψη εμπρός μάσκας. Οι μόνοι αεραγωγοί μπροστά είναι αυτοί για την ψύξη των φρένων. Το κόκκινο πανοραμικό παρμπρίζ είναι ένα άλλο στοιχείο που τραβάει αμέσως το βλέμμα.

Παρότι η εξωτερική σχεδίαση του Trezor είναι άκρως εντυπωσιακή, η τεχνολογία του έχει μεγαλύτερη σημασία. Ο ηλεκτροκινητήρας του, που προέρχεται από αυτόν του μονοθεσίου Formula E της Renault, αποδίδει 350 ίππους και 52,6 kgm ροπής – νούμερα ικανά να δώσουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε κάτω από 4”.

Κάτω από το αμάξωμα βρίσκονται επίσης δύο συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου, καθώς κι ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, που επίσης προέρχεται από τη Formula E. Παρά τις μπαταρίες και όλη αυτή την τεχνολογία, το Trezor έχει ένα αξιοπρεπές βάρος 1.600 kg.

Επιπλέον, το πρωτότυπο διαθέτει και πρόγραμμα πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Σε αυτό το πρόγραμμα, το τιμόνι διαστέλλεται σε πλάτος για να δώσει στον χειριστή μια νέα άποψη του δρόμου και πανοραμική θέα του ταμπλό και της μεγάλης κεντρικής οθόνης. Η Renault λέει ότι σχεδιάζει να προσφέρει αυτόνομη λειτουργία «χωρίς χέρια και μάτια» στα μοντέλα της μετά το 2020.

Η κεντρική οθόνη του Trezor είναι και αυτή πολύ προηγμένη, συνδυάζοντας τεχνολογία OLED με Corning Gorilla Glass. Είναι ελαφρώς κυρτή και δεν χρειάζεται φωτισμό από πίσω, αντίθετα από τις οθόνες LED. Έτσι προσφέρει ανώτερο κοντράστ και καλύτερα χρώματα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube