Νέο Radical SR3 XXR

Νέο Radical SR3 XXR

H Radical παρουσίασε το σκληροπυρηνικό SR3 XXR, αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, με κινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 232 PS που μπορεί να λειτουργήσει και με βιοκαύσιμο.

Radical SR3 XXR

Με περισσότερες από 1.500 πωλήσεις το SR3 είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Radical. Έτσι, ο Βρετανός κατασκευαστής θέλοντας να εμπλουτίσει την γκάμα του, παρουσίασε το νέο ακόμη πιο σκληροπυρηνικό Radical SR3 XXR, αποκλειστικά για χρήση στην πίστα. 

Στο κέντρο του βρίσκεται τοποθετημένος ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων απόδοσης 232 PS που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τη Radical και μπορεί να λειτουργήσει και με βιοκαύσιμο. Η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού 6τάχυτου κιβωτίου και ενός μπλοκέ διαφορικού της Quaife.    

Radical SR3 XXR

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το SR3 XX, το νέο XXR διαθέτει νέα φώτα LED εμπρός και πίσω, ένα κάθετο πτερύγιο που εκτείνεται πίσω από τον οδηγό εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά LMP, ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό έχουν προστεθεί διαχύτης και slpitter από ανθρακόνημα και το σύστημα halo για τον οδηγό.

Περνώντας στο εσωτερικό του, το νέο SR3 XXR είναι διαθέσιμο σε διθέσια και μονοθέσια διάταξη. Το τιμόνι διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη προβάλλοντας τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια αδιάβροχη οθόνη αφής.

Radical SR3 XXR

Επιπλέον, το νέο SR3 XXR πατάει σε ζάντες ελαφρού κράματος νέας σχεδίασης με μέγεθος 14" εμπρός και 15" πίσω. Το έργο της ακινητοποίησης αναλαμβάνουν φρένα της AP Racing με δίσκους 280 mm και τετραπίστονες δαγκάνες και όπως είναι φυσικό οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες.

Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο Radical SR3 XXR έχει ήδη ανοίξει με τιμή που αναμένεται να ξεπερνά τις €100.000. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στους αγοραστές του αργότερα τον ίδιο μήνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube