Νέο Radical Rapture με κινητήρα EcoBoost [video]

Νέο Radical Rapture με κινητήρα EcoBoost [video]

Ένα διθέσιο όχημα χωρίς οροφή, ιδανικό για trackdays.

Η Radical παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed το νέο της μοντέλο με το όνομα Rapture, το οποίο απευθύνεται σε όσους θέλουν κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα αλλά και το δρόμο.

Το Rapture μπορεί να μοιάζει με αγωνιστικό, όμως έχει πάρει έγκριση για νόμιμη χρήση στο δρόμο. Το ανοικτό αμάξωμα με τα ευμεγέθη αεροδυναμικά βοηθήματα για παραγωγή κάθετης δύναμης βασίζεται σε ένα spaceframe σασί που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIA.

Radical Rapture

Ο κινητήρας 2261cc EcoBoost της Ford αποδίδει 350 PS και 434 Nm ροπής ενώ έχει δεχθεί επεμβάσεις από τη Radical σε turbo και εισαγωγή. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι. Η ανάρτηση Nil-link με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ προέρχεται από τα SR3 SL και RXC Coupe.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε δύο αγωνιστικά καθίσματα με ζώνες πολλαπλών σημείων και ένα σπαρτιάτικο ταμπλό με οθόνη LCD, θέρμανση και χειριστήρια στο τιμόνι.

Οι παραγγελίες του νέου Radical Rapture έχουν ήδη ανοίξει, με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τις αρχές Αυγούστου. Το Rapture όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Radical θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο  Peterborough (Cambridgeshire).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube