Precept: Έτσι θα μοιάζουν τα Polestar του μέλλοντος [video]

Precept: Έτσι θα μοιάζουν τα Polestar του μέλλοντος [video]

Εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα, βιώσιμα υλικά στην καμπίνα και προηγμένο ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης.

Η Polestar επέλεξε τη Γενεύη για να παρουσιάσει το Precept, ένα ηλεκτρικό τετράθυρο gran tourer σε μορφή πρωτοτύπου που μας δίνει μια πολύ καλή γεύση για το - όχι και τόσο μακρινό - μέλλον της φίρμας. Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που εισάγει το Precept είναι η εξελιγμένη σχεδιαστική ταυτότητα, η χρήση βιώσιμων υλικών στο εσωτερικό και η τελευταία έκδοση για το ψηφιακό περιβάλλον οδήγησης της Polestar.

Σχεδιαστικά, το Precept έχει μίνιμαλ προσέγγιση όσον αφορά τις επιφάνειες, με τονισμένους ώμους, παραδοσιακές αναλογίες και αεροδυναμική σιλουέτα. Τα διπλά φώτα LED στη μάσκα που έχουν σχήμα Thor's Hammer, δείχνουν πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά μοντέλα της Polestar. Στη θέση της γρίλιας βρίσκεται το Polestar SmartZone, δηλαδή μια ζώνη με διαφανές κάλυμμα που φιλοξενεί τους αισθητήρες για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης (επιπλέον αισθητήρες LiDAR υπάρχουν πάνω από το παρμπρίζ του οχήματος). Από πάνω της υπάρχει ένα διακριτικό αεροδυναμικό στοιχείο που καθοδηγεί τον αέρα στο μακρύ (για τα δεδομένα των ηλεκτρικών οχημάτων) καπό.

Στο πίσω μέρος τα λεπτά γωνιώδη και ενιαία φώτα ορίζουν το σχήμα της ουράς και διαμορφώνουν εσοχές για καλύτερη ροή του αέρα. Εντύπωση προκαλεί και η απουσία πίσω παρμπρίζ καθώς το τζάμι τελειώνει στην πανοραμική ηλιοροφή, επιτρέποντας μεγαλύτερο άνοιγμα για τον χώρο αποσκευών. Δύο κάμερες αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες και μια ακόμα με ευρυγώνιο φακό προβάλλει όλα όσα συμβαίνουν πίσω από το όχημα στον κεντρικό καθρέφτη.

Polestar Precept

Το μακρύ μεταξόνιο των 3,1 μέτρων προσφέρει άπλετο χώρο για τους τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό, αλλά και για τη μεγάλη μπαταρία που βρίσκεται στο πάτωμα.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σύνθετα υλικά της Bcomp για τα καθίσματα και τις επενδύσεις, με 50% χαμηλότερο βάρος και έως 80% λιγότερα πλαστικά απόβλητα. Το τρισδιάστατο πλέγμα στις πλάτες των καθισμάτων είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα μπουκάλια PET, τα πλευρικά τοιχώματα και τα προσκέφαλα από φελλό και η μοκέτα από δίχτυα ψαρέματος. Όλα αυτά, σύμφωνα με την Polestar, καθορίζουν τα νέα δεδομένα της πολυτέλειας που ξεπερνά παραδοσιακά υλικά όπως δέρμα, ξύλο ή χρώμιο.

Polestar Precept

Μεγάλη έμφαση δόθηκε και στη διεπαφή, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας νέας γενιάς να έχει λογισμικό Android, επιβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία μεταξύ Polestar και Google. Ο οδηγός έχει πρόσβαση σε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,5" και μια οθόνη αφής 15", τα οποία ενώνονται με μια φωτιζόμενη λωρίδα που περιβάλλει όλη την καμπίνα. Το έμβλημα της Polestar έχει τη μορφή αιωρούμενου ολογράμματος μέσα σε ένα κομμάτι σουηδικού κρυστάλλου ανάμεσα στα προσκέφαλα της πίσω σειράς.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, ένας αισθητήρας παρακολουθεί τις κινήσεις των ματιών του οδηγού και προσαρμόζει κατάλληλα τις οθόνες ενώ παράλληλα ελέγχει το αν η προσοχή του βρίσκεται στο δρόμο. Επιπλέον, αισθητήρες στην κεντρική οθόνη αφής αναγνωρίζουν πότε πλησιάζει το χέρι του οδηγού και εμφανίζουν γραφικά που βοηθούν στο χειρισμό κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Όπως δήλωσε ο Thomas Ingenlath, CEO της Polestar, «Αυτό δεν είναι ένα όνειρο για το μακρινό μέλλον, το Polestar Precept μας προετοιμάζει για μελλοντικά μοντέλα παραγωγής και παρουσιάζει το πώς θα χρησιμοποιήσουμε την καινοτομία για να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube