Το νέο Opel Insignia OPC θα έχει τετρακίνηση με Drift Mode [video]

Το νέο Opel Insignia OPC θα έχει τετρακίνηση με Drift Mode [video]

Η επόμενη γενιά του οικογενειακού μοντέλου επιδόσεων της Opel θα χρησιμοποιεί παρόμοια τετρακίνηση με αυτή του Ford Focus RS.

Σύμφωνα με νέες αναφορές στον διεθνή Τύπο, η επόμενη γενιά του Opel Insignia OPC θα κάνει χρήση της τεχνολογίας του συστήματος τετρακίνησης του νέου Ford Focus RS.

Πιο συγκεκριμένα, το βρετανικό Autocar αναφέρει ότι η Opel θα συνεργαστεί με τους εξειδικευμένους μηχανικούς της GKN για την επόμενη γενιά του Insignia OPC, με στόχο της εξέλιξη ενός συστήματος τετρακίνησης με πισωκίνητo προσανατολισμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford Focus RS 2.3 EcoBoost [video]

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση, τόσο από την Opel όσο και από την GKN, ότι το νέο Insignia OPC θα έχει τέτοιου είδους τετρακίνηση, τεχνολογίας Twinster, η ομάδα μηχανικών έχει δημιουργήσει ήδη κάποια πρωτότυπα που δοκιμάζονται στο υπάρχον μοντέλο και τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή. Πέρα από την βελτίωση της ευελιξίας, η νέα τετρακίνηση μπορεί να δώσει κίνηση σε έναν ή και δύο τροχούς ανεξάρτητα, ενώ το torque vectoring λειτουργεί ανεξαρτήτως ταχύτητας.

Το κυριότερο όμως χαρακτηριστικό αυτής της τετρακίνησης είναι η πισωκίνητη «φύση» της. Σύμφωνα με την GKN, είναι η πιο πισωκίνητη τετρακίνηση της αγοράς, κινώντας πιο γρήγορα τους πίσω τροχούς σε σχέση με τους εμπρός και επιτρέποντας την εμφάνιση υπερστροφής ή και μιας ελεγχόμενης πλαγιολίσθησης. Ακόμα, η GKN αναφέρει ότι το σύστημα της δεν χρησιμοποιεί το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Insignia 1.6 CDTi ecoFLEX

Τέλος, πέρα από τη νέα τετρακίνηση, το νέο Insignia OPC 2017 θα είναι τουλάχιστον 200 kg ελαφρύτερο, ενώ άγνωστος παραμένει ο κινητήρας που θα εφοδιάζει την έκδοση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube