Νέο μοντέλο της Škoda στη Γενεύη

Νέο μοντέλο της Škoda στη Γενεύη

Ένα ακόμη SUV που θα τοποθετηθεί κάτω από τα Kodiaq και Karoq

Η Škoda δημοσίευσε το πρώτο "teaser" για το επερχόμενο B-Segment SUV μοντέλο της, το οποίο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο και θα αποτελεί την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου Škoda Vision X που είδαμε πέρυσι.

Το τρίτο SUV στην γκάμα της Škoda που θα τοποθετηθεί κάτω από τα μεγαλύτερα Kodiaq και Karoq, θα βασίζεται σε μια μικρότερη εκδοχή της πλατφόρμα MQB του ομίλου Volkswagen, και θα εξοπλίζεται με νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και έξυπνα στοιχεία εξοπλισμού στο εσωτερικό.

Στην εικόνα "teaser" διακρίνονται τα LED φωτιστικά σώματα τα οποία θα έχουν ενεργά φλας ενώ η σχεδίαση αναμένεται να είναι έντονα επηρεασμένη από το Vision X (κάτω), προφανώς με μικρότερους τροχούς και πιο συμβατική σχεδίαση του εσωτερικού.

Skoda Vision X Concept

Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, το νέο μοντέλο θα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός SUV (ψηλά τοποθετημένη θέση οδήγησης, καλύτερη ορατότητα, άνετη είσοδος και έξοδος από το όχημα, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος), με την ευελιξία και το κράτημα ενός compact μοντέλου, ιδανικού για μέσα και έξω από την πόλη.

Το αδελφάκι των Volkswagen T-Cross και Seat Arona, καλείται να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Hyundai Kona, KIA Stonic, Renault Captur, Citroën C3 Aircross, Peugeot 2008 και Opel Mokka X. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε στην επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στην έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

Skoda Vision X Concept

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube