Νέο MINI Electric 2023, έως 218 άλογα και 400 km αυτονομία

Νέο MINI Electric 2023, έως 218 άλογα και 400 km αυτονομία

Οι Βρετανοί μας λένε κάμποσα ακόμη για το μελλοντικό MINI Electric, του οποίου προγραμματίζονται δύο εκδόσεις, η Cooper E και η Cooper SE, με διαφορετική ισχύ και μπαταρία.

Νέο MINI Electric 2023, έως 218 άλογα και 400 km αυτονομία

Πέρυσι στα μέσα Απριλίου, είχαμε μάθει πώς θα είναι το επόμενο MINI Electric και ορισμένα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. 

Σήμερα είναι πλέον επίσημο, ότι θα υπάρξει τόσο θερμικό μοντέλο (αργότερα σύμφωνα με τον προγραμματισμό), με το λανσάρισμα να ξεκινά με το ηλεκτρικό και μάλιστα σε δύο εκδόσεις ισχύος. Με την πρώτη, τη Cooper E, να αποδίδει μέγιστη ισχύ 184 άλογα και τη δεύτερη θα φτάνει τα 218 άλογα στο MINI Cooper SE.

Οι Βρετανοί υπόσχονται ότι η συμπεριφορά του MINI Electric θα δίνει «αίσθηση καρτ», χάρη κυρίως στην μπαταρία που βρίσκεται τοποθετημένη στο πάτωμα.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν επίσης δύο μπαταρίες με χωρητικότητα 40,7 kWh για το Cooper E και 54,2 kWh για το Cooper SE. Σήμερα, το MINI Electric αρκείται σε και μόνο έκδοση των 135 kW (184 PS) και μια τσουρούτικη μπαταρία των 32,6 kWh -διαβάστε τη δοκιμή, εδώ. Έτσι από την τυποποιημένη αυτονομία των 231 km για το σημερινό MINI Electric θα περάσουμε στα 300-400 km για το μοντέλο του 2023.

MINI Electric 2023

Με την αναβάθμιση της ηλεκτρικής ικανότητας του MINI, οι επιδόσεις του βρετανικού μοντέλου γίνονται πλέον ανάλογες του ανταγωνισμού. Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο τελευταίος δεν περιορίζεται όπως η MINI σε ένα 3θυρο μοντέλο, αλλά προσφέρει και 5θυρα αυτοκίνητα και δη στη δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς, τα SUV.

Πάντως, η βρετανική εταιρεία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο MINI Electric. Καθώς είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 25,5% πέρυσι με περισσότερες από 43.000 πωλήσεις. Δηλαδή, ένα MINI στα πέντε ήταν Electric.

Εκτός από το MINI Electric, το οποίο θα εμφανιστεί μέχρι το τέλος του 2023, η βρετανική φίρμα προγραμματίζει να λανσάρει την ίδια περίοδο το επόμενο Countryman, με το Aceman να ολοκληρώνει την γκάμα από το 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube