Νέο Mazda CX-3 SkyActiv-D 1.8 για Ευρώπη και Ιαπωνία

Νέο Mazda CX-3 SkyActiv-D 1.8 για Ευρώπη και Ιαπωνία

Το CX-3 SkyActiv-D 1.5 ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση του στο upsized τουρμοντίζελ SkyActiv-D 1.8.

Με ένα λακωνικό δελτίο Τύπου με τίτλο «Το Mazda CX-3 2018 λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία», το 4κύλινδρο 1.800άρι τουρμποντίζελ υπόσχεται «ενισχυμένη απόκριση και βελτιωμένες επιδόσεις στις εκπομπές». Παράλληλα, το τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρείας λέει ότι τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι επειδή η Mazda επένδυσε χρόνο και προσπάθεια στην εξέλιξη του SkyActiv-D 1.8.

Αλλά για να μην το κάνουμε σίριαλ, το πρότυπο εκπομπών Euro 6d-TEMP και η μετρήσεις εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες (RDE) είναι οι λόγοι για τους οποίους έπρεπε το 1,5λίτρο CX-3 να συνταξιοδοτηθεί. Παρόλο που ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν προχώρησε στη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων προδιαγραφών, το 1.8 λέγεται ότι βελτιώνει την απόδοση «σε συνηθισμένες οδηγικές καταστάσεις», που βέβαια αυτή η δήλωση δεν αποτελεί παρά την άποψη της Mazda.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μελέτη Mazda: Οι Ευρωπαίοι υπέρμαχοι των θερμικών μοτέρ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκλειστικό: Οδηγούμε το Mazda με τον επαναστατικό κινητήρα «χωρίς μπουζί»

Το κόμπακτ crossover ιαπωνικών και ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για το μοντέλο του 2018 επωφελείται μιας αναθεωρημένης ανάρτησης και από τα «άρτι εξελιγμένα λάστιχα», συστατικά που μεταφράζονται –πάντα κατά τη Mazda- σε μια πιο αθόρυβη, πιο άνετη, αλλά εξίσου σπορ συμπεριφορά με το 1.500άρι CX-3. Τα εμπρός καθίσματα είναι επίσης ανασχεδιασμένα για μεγαλύτερη άνεση.

Mazda CX-3 SkyActiv-D 1.8

Με το εμπορικό λανσάρισμά του στην Ευρώπη να προγραμματίζεται για το καλοκαίρι, το CX-3 SkyActiv-D 1.8 ενσωματώνει επίσης μια βελτιωμένη έκδοση του Advanced SCBS (Smart City Brake Support). Το σύστημα αυτό μπορεί πλέον να ανιχνεύει πεζούς και τη νύχτα, και στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα στις ηχητικές και φωτεινές προειδοποιήσεις, το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα για να αποφύγει τη σύγκρουση ή να μετριάσει τις επιπτώσεις της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: «Τα ηλεκτρικά δεν είναι ο μόνος δρόμος προς το μέλλον»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda: O Wankel θα επιστρέψει

Oλοκληρώνοντας τη λίστα αναβαθμίσεων, στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ακόμη αυτόματος ηλεκτροχρωματικός καθρέφτης και το σύστημα MRCC ((Mazda Radar Cruise Control) με λειτουργία stop/start.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube