Νέο Lynk&Co 07 EM-P, νέο PHEV για την Ευρώπη

Νέο Lynk&Co 07 EM-P, νέο PHEV για την Ευρώπη

Τα κινεζικά αυτοκίνητα για την Ευρώπη συνεχίζουν να πληθαίνουν. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά του νέου Lynk&Co 07 EM-P, ενός 5θυρου επαναφορτιζόμενου υβριδικού μοντέλου.

Lynk&Co 07 EM-P

Το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής μοιράστηκε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο από την εταιρεία Lynk&Co του Ομίλου Geely.

Η κινεζική startup που ιδρύθηκε το 2016 στο Göteborg στη Σουηδία, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νέου Lynk&Co 07 EM-P, που σε σχεδίαση είναι παρόμοιο με τα άλλα μοντέλα της φίρμας. Όσον αφορά το σύστημα κίνησης αυτό θα είναι plug-in hybrid με 1.500άρι θερμικό μοτέρ 163 ίππων.

Το νέο Lynk&Co 07 EM-P μπαίνει σε παραγωγή τον τρέχοντα μήνα. Η άφιξή του στην Ευρώπη δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα

Lynk&Co 07 EM-P

Για την ηλεκτρική πλευρά του νέου υβριδικού μοντέλου δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, αλλά είναι πιθανό να πρόκειται για ηλεκτρικό κινητήρα ισχύος 218 PS. Και αν βασιστούμε σε παλιότερες πληροφορίες, πρέπει να μιλάμε για συνδυασμένη ισχύ 381 PS.

Το νέο Lynk&Co 07 EM-P θα είναι, προς το παρόν, το μοναδικό αυτοκίνητο της φίρμας που θα προσφέρει πλήρως ηλεκτρική λειτουργία με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα. Την οποία θα εξασφαλίζει μια μπαταρία 21,2 kWh. Παλιότερα είχε αναφερθεί ότι η γκάμα θε περιλαμβάνει και μια μεγαλύτερη μπαταρία με 39,8 kWh, η οποία μάλλον δεν περιλαμβάνεται στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα.

Lynk&Co 07 EM-P

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν και μια κορυφαία έκδοση του Lynk&Co 07 EM-P, με 593 PS και τη παραπάνω μεγάλη μπαταρία. Που ούτε γι’ αυτό το μοντέλο έχει γίνει λόγος συμπερίληψής του στην ευρωπαϊκή γκάμα.

Προφανώς σχεδιασμένο με έμφαση στην αεροδυναμική πλευρά, αυτή η νέα κινεζική μπερλίνα παρουσιάζεται με μια σχετικά επιθετική σχεδίαση, χάρη στους προβολείς του που θυμίζουν «νύχια γερακιού».

Lynk&Co 07 EM-P

Με κλασικό μέγεθος για αυτοκίνητο της κατηγορίας του (4,8 m μήκος, 1,9 πλάτος και 1,4 m ύψος), σαφώς δεν προορίζεται να είναι ένα σπόρτσκαρ, σε αντίθεση με το μελλοντικό YangWang U7 που ανακοινώθηκε νωρίτερα. Μάλλον, είναι οι πρακτικές, οικονομικές και αισθητικές πτυχές που τονίζονται σε αυτό το μελλοντικό υβριδικό Lynk & Co.

Lynk&Co 07 EM-P

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube