Νέο Kia Niro: Φωτογραφίες teaser

Νέο Kia Niro: Φωτογραφίες teaser

Η Kia μας προϊδεάζει για το νέο της υβριδικό crossover πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Chicago Auto Show.

Το νέο, αποκλειστικά υβριδικό μοντέλο της Kia, που έχει «συλληφθεί» πρόσφατα να κάνει δοκιμές εξέλιξης στην Ευρώπη, ανακοινώθηκε ότι θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σικάγο, το Φεβρουάριο. Στο μεταξύ όμως, οι Κορεάτες ανοίγουν την όρεξή μας με κάποιες φωτογραφίες teaser του νέου μοντέλου.

Η Kia χαρακτηρίζει το Niro Hybrid Utility Vehicle” (HUV), αν και, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, πρόκειται μάλλον για ένα crossover ή ψηλωμένο χάτσμπακ στην κατηγορία του VW Golf.

Όσον αφορά στη σχεδίασή του, το Niro φαίνεται να έχει αεροδυναμικό αμάξωμα και βέβαια τη χαρακτηριστική μάσκα «μύτη τίγρης» της Kia. Πίσω έχει ψηλά τοποθετημένα φώτα LED.

To Niro είναι βασισμένο σε μια ειδικά σχεδιασμένη υβριδική πλατφόρμα την οποία μοιράζεται με το επίσης νέο Hyundai Ioniq. Η Kia υποστηρίζει πως έχει δεσμευτεί να κάνει την οδήγηση αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων, απολαυστική – οπότε το Niro λέγεται ότι δεν θα είναι μόνο οικονομικό, θα είναι και διασκεδαστικό.

Η Kia δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τεχνικά στοιχεία για το Niro, όμως ξέρουμε ότι το «αδελφό» του Ioniq, στην επαναφορτιζόμενη υβριδική (PHEV) έκδοσή του, έχει θερμικό κινητήρα 1.6 GDI άμεσου ψεκασμού βενζίνης, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου, και συνδυασμένη ισχύ 105 ίππων.

Περισσότερα στοιχεία για το Kia Niro θα έχουμε σύντομα, αφού το Chicago Auto Show ανοίγει τις πύλες του στις 11 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube