Νέο KG Mobility Torres EVX, το ηλεκτρικό SUV της αναγέννησης [video]

Νέο KG Mobility Torres EVX, το ηλεκτρικό SUV της αναγέννησης [video]

Η SsangYong έγινε KG Mobility. Με τη νέα φίρμα, να συνεχίζει το αρχικό σχέδια ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας το KG Mobility Torres EVX, ένα e-SUV που συμβολίζει την αναβίωση της φίρμας και την ενίσχυση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

KG Mobility Torres EVX

Το KG Mobility Torres EVX δεν είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV του κατασκευαστή, ρόλος που έχει ανατεθεί στο Korando e-Motion

Αλλά είναι το πρώτο της νέας εποχής της κορεατικής φίρμας και οφείλει να διαιωνίσει τις ηλεκτρικές και παγκόσμιες φιλοδοξίες της. Για να το πετύχει αυτό, παρουσιάζει ένα νέο σχεδιαστικό στιλ και αντιπροσωπεύει τις υψηλότερες φιλοδοξίες όσον αφορά την ποιότητα και τις υπηρεσίες. Εκκινώντας παίρνοντας αμπάριζα από την εμπορική δυναμική που ξεκίνησε από τη θερμική έκδοση του Torres, η οποία έχει πουλήσει σχεδόν ήδη 50.000 μονάδες από το λανσάρισμά της.

To KG Mobility Torres EVX διαθέτει πραγματική απόσταση SUV από το έδαφος, στους 17,4 πόντους, και υπόσχεται ικανότητα ρυμούλκησης 1500 kg.

KG Mobility Torres EVX

Πιο συγκεκριμένα, το KG Mobility Torres EVX παίρνει τη βάση του θερμικού Torres και διατηρεί τη στιβαρή και έντονη σχεδίασή του που ονομάζεται «Powered by Toughness». Επομένως, βρίσκουμε τις τετράγωνες, στιβαρές και μοντέρνες γραμμές που ξέραμε, αλλά με μια ιδιαίτερη φωτεινή υπογραφή που ξεχωρίζει την ηλεκτρική έκδοση.

Η γρίλια με τα κάθετα πηχάκια δίνει τη θέση της σε οριζόντιες φωτιζόμενες γραμμές που συνδέουν τις πλαϊνές λωρίδες LED. Τα ίδια τα φανάρια εξακολουθούν να στεγάζονται στον προφυλακτήρα με μια συγκεκριμένου ύφους και πιο δυναμική σχεδίαση.

KG Mobility Torres EVX

Στο πίσω μέρος επίσης αλλάζουν τα φώτα, όχι στο γενικό σχήμα, αλλά στα γραφικά των στοιχείων LED.

Στον χώρο των επιβατών, οι αλλαγές είναι βαθύτερες με πλήρως επανασχεδιασμένο ταμπλό που φιλοξενεί μια διπλή οθόνη –ταμπλό και infotainment, με διαγώνιο 12,3 ιντσών και για τις δύο– που οπτικά δείχνουν ένα κομμάτι.

Η κεντρική κονσόλα δεν είναι πλέον συνδεδεμένη και διαθέτει ένα «πλωτό» ακρωτήριο που φιλοξενεί τον έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων και χώρο για μικροπράγματα. Το τιμόνι παραμένει παρόμοιο με τη βενζινοκίνητη έκδοση.

KG Mobility Torres EVX

Να σημειωθεί ότι ο χώρος στο πορτμπαγκάζ παραμένει γενναιόδωρος τον όγκο του να ανακοινώνεται στα 839 lt.

Τεχνικά, το KG Mobility Torres EVX διατηρεί μια πραγματική απόσταση SUV από το έδαφος, στους 17,4 πόντους, και υπόσχεται ικανότητα ρυμούλκησης 1500 kg. Η KG Mobility υποδεικνύει επίσης ότι το Torres EVX διαθέτει τεχνολογία V2L που επιτρέπει στον ηλεκτρικό εξοπλισμό να τροφοδοτείται από το όχημα.

KG Mobility Torres EVX

Όλα αυτά χάρη σε μια μπαταρία της οποίας η χωρητικότητα δεν προσδιορίζεται, αλλά η οποία θα πρέπει να δίνει αυτονομία κατά WLTP μεταξύ 420 και 460 km -σε στάδιο τελικής τυποποίησης. Στον αστικό κύκλο, θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τα 500 km σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η μόνη σημαντική λεπτομέρεια που δίνεται στη δημοσιότητα είναι ότι η μπαταρία θα είναι τύπου LFP -φωσφορικό λίθιο-σίδηρο - που θα επιτρέψει τη διατήρηση μιας λογικής τιμής για το αυτοκίνητο.

KG Mobility Torres EVX
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube