Νέο Karma Kaveya, ηλεκτρικό σούπερκαρ με τεράστια μπαταρία

Νέο Karma Kaveya, ηλεκτρικό σούπερκαρ με τεράστια μπαταρία

Η Karma Automotive παρουσιάζει το Karma Kaveya, ένα ηλεκτρικό σούπερκαρ με κομψές γραμμές που συνδυάζει ισχύ 1.180 PS με μπαταρία 120 kWh.

Δύο ονόματα που συνδέονταν όταν εμφανίστηκαν στο αυτοκινητικό στερέωμα, Fisker και Karma αποτελούν πλέον δύο διακριτές οντότητες. με το Karma Kaveya να ανήκει στη δεύτερη.

Από τη μία, η Fisker Automotive έχει γίνει αυτόνομος κατασκευαστής και εξελίσσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το ευρύ κοινό. Επί του παρόντος, η γκάμα περιορίζεται σε ένα SUV, το Fisker Ocean, αλλά αναμένεται να εμπλουτιστεί με νέα μοντέλα τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η Karma Automotive θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να γίνει γνωστή.

Η μπαταρία του Karma Kaveya έχει χωρητικότητα 120 kWh και στη θεωρία του επιτρέπει αυτονομία 400 km

Karma Kaveya

Το Fisker Karma, που παρουσιάστηκε το 2010, έχει υποστεί από τότε μια αλλαγή στο «καβούκι» για να γίνει το Karma Revero. Αλλά κάτω από τις λαμαρίνες, στον πυρήνα του, εξακολουθεί να είναι το ίδιο αυτοκίνητο. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς η Karma Automotive παρουσιάζει το πρώτο μοντέλο που εξελίχτηκε εξ ολοκλήρου in-house. Χωρίς πλέον επέκταση αυτονομίας, το νέο Karma Kaveya είναι εξοπλισμένο με ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η σχεδίαση του αμαξώματος, με τη βοήθεια της ενεργητικής αεροδυναμικής, υπογράφεται από τη Michelle Christensen, τη γυναίκα που ήταν επίσης υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του Honda NSX δεύτερης γενιάς.

Η κορυφαία έκδοση του Karma Kaveya χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολική ισχύ 1.180 ίππων. Απόδοση ικανή για να εκτοξεύσει το σούπερκαρ των 4,75 m και 2,4 τόνων από στάση στα 100 km/h σε 3” και να του δώσει τελική ταχύτητα 290 km/h. Η μπαταρία του Karma Kaveya έχει χωρητικότητα 120 kWh και στη θεωρία του επιτρέπει αυτονομία 400 km. Ένα λιγότερο ισχυρό Karma Kaveya βρίσκεται επίσης στα σκαριά. Το τελευταίο θα φορά μόνο το ηλεκτρομοτέρ στον πίσω άξονα, με ισχύ 545 ίππων.

Karma Kaveya

Αυτή η βασική έκδοση αναμένεται το 2025, ενώ το Karma Kaveya με τον διπλό κινητήρα θα λανσαριστεί το 2026. Όποιος ενδιαφέρεται βέβαια μπορεί να κάνει κράτηση από τώρα, προκαταβάλλοντας 10.000 δολάρια.

Η Karma Automotive κάνει λόγο για περιορισμένη παραγωγή, αλλά δεν διευκρινίζει πόσα κομμάτια σχεδιάζει να κατασκευάσει. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, 372 αυτοκίνητά της περιμένουν ακόμα να βρουν ιδιοκτήτη.

Karma Kaveya, Karma Gyesera

Η Karma Automotive αποκάλυψε επίσης ότι το Revero θα φρεσκαριστεί τεχνολογικά και μια ηλεκτρική σπορ μπερλίνα βρίσκεται επίσης στα σκαριά: Το Karma Gyesera. Που θα έχει μήκος 5,08 m και βάρος 2,4 τόνους, θα αποδίδει 590 ίππους και θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα θα διαμορφωθεί στα 217 km/h. Η μπαταρία που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτή του Karma Kaveya, χωρητικότητας 120 kWh.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube