Επίσημο: Νέο Karma Revero [videos]

Επίσημο: Νέο Karma Revero [videos]

Ύστερα από τριετή και βάλε απουσία, το εντυπωσιακό Karma επιστρέφει στην αγορά υπό κινεζική κηδεμονία, νέο όνομα, νέες τεχνολογίες και ψηλότερη τιμή.

Το Karma Revero παρουσιάστηκε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, βάζοντας τέλος στην παλινωδία του «βγαίνω, δεν βγαίνω» που πρόκυψε ύστερα από το θάνατο του Fisker Karma το 2013.

Πέρα όμως από το νέο όνομα, το αναβαθμισμένο μοντέλο έφερε στο στη ζωή και στη συνέχεια στο προσκήνιο την κινεζική εταιρεία Wanxiang. Κι ενώ το βασικό σχέδιο του Revero παραμένει απαράλλαχτο με αυτό του αρχικού Karma, χρησιμοποιεί μερικές νέες τεχνολογίες σε μια προσπάθεια η εταιρεία να παρουσιάσει μια πειστική προοπτική στους συνειδητοποιημένους οικολόγους καταναλωτές.

Κάτω από το όμορφο αμάξωμα του Revero βρίσκεται ένας 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας τούρμπο της GM, όπως εξάλλου και στο πρώτο Karma, αλλά με μειωμένη ισχύ από τους 260 στους 235 ίππους. Ωστόσο, το Revero διαθέτει πλέον και εσωτερικό φορτιστή χωρητικότητας 6,6 kW, νούμερο που αντιστοιχεί δύο φορές στη δυνατότητα του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον, η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέβηκε από τις 20,4 στις 21,4 kWh, ικανή για να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο για 80+ km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Porsche Panamera 4 E-Hybrid 2018 [video]

Κατά τα λοιπά, ό,τι άλλο αφορά το Revero και το φύλλο μετρήσεών του παραμένει ως είχε. Το αυτοκίνητο αποδίδει συνδυασμένη ισχύ 403 ίππων και ροπή 135,5 kgm. H Karma δηλώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,6”, με τη συνδυασμένη αυτονομία να φτάνει τα 480+ km.

To Revero χρησιμοποιεί επίσης μια πιο προηγμένη οροφή-ηλιακό συλλέκτη που μπορεί να εξασφαλίζει, ανάλογα με την ηλιοφάνεια, μέχρι και 2,5 km ημερησίως. Το νούμερο μπορεί να μην ακούγεται μεγάλο, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια ηλιακή οροφή χρησιμεύει για τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου παραγωγής αντί να περιορίζεται στην τροφοδοσία συστημάτων της καμπίνας.

Ο μεγαλύτερος νεωτερισμός στην καμπίνα αφορά την προσθήκη ενός νέου συστήματος πολυμέσων, με νέα οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας. Η karma λεέι ότι το σύστημα τρέχει με 60 καρέ το δευτερόλεπτο και στο άμεσο μέλλον θα υποστηρίζει τόσο Apple CarPlay όσο και Android Auto. Επιπλέον, οι ενημερώσεις υποστηρίζονται από ασύρματη σύνδεση 4G και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης ενημερώνεται για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο.

Όσον αφορά στον εξωτερικό σχεδιασμό, όπως προαναφέραμε, το Revero δεν διαφοροποιείται από το Karma, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Το σχέδιο που θυμίζει αρκετά την πένα του Pietro Frua, εμπρός συνεχίζει να έχει τη μάσκα με τη διπλή γρίλια και τις χρωμιωμένες διακοσμήσεις και έναν καλοσχηματισμένο προφυλακτήρα σε αεροεισαγωγές σχήματος διαμαντιού. Αλλά και παντού αλλού συναντάμε τις οικείες επιφάνειες που σχηματίζουν το εντυπωσιακό αυτοκίνητο που είχαμε γνωρίσει πριν από έξι χρόνια, το 2011.

Στις ΗΠΑ, το Revero δεν είναι φτηνό, ξεκινώντας από τα $130.000 ή €115.500, ένα άλμα τιμής $27.000 έναντι του παλιού μοντέλου.

[Πηγή karmaautomotive]


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube