Νέο Hennessey Venom F5

Νέο Hennessey Venom F5

Το νέο αμερικάνικο supercar των 1.400+ ίππων έχει στόχο τα 466 km/h και φυσικά το ρεκόρ ταχύτητας.

Η Hennessey παρουσίασε το νέο της μοντέλο, τον αντικαταστάτη του γρηγορότερου αυτοκίνητου του κόσμου, του Venom GT.

Το νέο Venom F5 έχει στόχο τα 466 km/h (290 mph) και για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της εταιρείας χρησιμοποίησαν για την ονομασία του νέου μοντέλου την κλίμακα Fujita για τους ανεμοστρόβιλους. Ένας ανεμοστρόβιλος είναι κατηγορίας F5 όταν η ταχύτητα του ανέμου κυμαίνεται από 419 έως 512 km/h.

Για να σπάσει όμως το ρεκόρ του γρηγορότερου αυτοκινήτου του κόσμου, το νέο μοντέλο της Hennessey έπρεπε να σχεδιαστεί σχεδόν από την αρχή. Το νέο ανθρακονημάτινο αμάξωμα, τα νέα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, ο πίσω διαχύτης και το επίπεδο πάτωμα υπόσχονται βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ ο βελτιωμένος 7λιτρος V8 με τα δύο τούρμπο από την Venom GT κέρδισε 160 άλογα, φτάνοντας τα 1.420. Όλα αυτά, σε συνδυασμό και με το χαμηλό βάρος της κατασκευής (1.300 kg), υπόσχονται καταιγιστικές επιδόσεις, με τα πρώτα 300 km/h να έρχονται από στάση σε 13,63 sec.

Ακόμα, θα προσφέρεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με χειροκίνητο, ενώ το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας είναι συνδεδεμένο με το σύστημα πλοήγησης για να προσφέρει τις ιδανικές ρυθμίσεις, ανάλογα με την τοποθεσία (πίστα ή δρόμος).

Το νέο Hennessey Venom F5 θα παρουσιαστεί επίσημα το 2015, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνουν το 2016. Θα παραχθεί σε 30 κομμάτια, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να τερματίσει πρώτα η παραγωγή του Venom GT.

[Πηγή: Hennessey]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube