Nέο Ford Puma ST Powershift, 1000άρι με 170 PS [video]

Nέο Ford Puma ST Powershift, 1000άρι με 170 PS [video]

Η Ford παρουσίασε το νέο Puma ST Powershift που εφοδιάζεται με τον 1.000άρι EcoBoost, που αποδίδει 170 PS και αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Η Ford μένοντας πιστή στη φιλοσοφία Sport Technologies, διευρύνει την γκάμα του Puma παρουσιάζοντας τη νέα έκδοση ST Powershift.

Kάτω από το καπό το νέο Puma ST Powershift φιλοξενεί τον 1.0 lt EcoBoost με την ισχύ του αυξημένη στους 170 PS και 248 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V εξελιγμένο από τη Ford Performance.

Ford Puma ST Powershift

Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι. To εργοστάσιο υπόσχεται 0-100 km/h σε 7,4" και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 210 km/h. 

Την ίδια στιγμή, το Puma ST Powershift υιοθετεί το ίδιο πλαίσιο και πληθώρα χαρακτηριστικών από το ισχυρότερο Puma ST 1.5L EcoBoost όπως οι ειδικές ρυθμίσεις του ημιάκαμπτου άξονα και των αντιστρεπτικών δοκών, τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων και τα αμορτισέρ διπλού θαλάμου της Hitachi. 

Ford Puma ST Powershift

Επιπλέον, το σύστημα διεύθυνσης είναι 25% ταχύτερο και οι δίσκοι των φρένων εμπρός είναι 17% μεγαλύτεροι σε σχέση με το συμβατικό Puma, ενώ για ακόμη περισσότερη πρόσφυση το Puma ST Powershift εξοπλίζεται και με Torque Vectoring Control.

Εξωτερικά, το νέο Puma ST Powershift πατάει σε ζάντες 19", διαθέτει splitter της Ford Performance που αυξάνει την κάθετη δύναμη κατά 80% σε σχέση με το συμβατικό αδελφάκι του, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή οροφής και ο διαχύτης.

Ντεμπούτο με το Puma ST Powershift κάνει και η νέα απόχρωση Αzure Blue, αποκλειστικά διαθέσιμη για μοντέλα ST.

Ford Puma ST Powershift

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε σπορ καθίσματα της Ford Performance και κόκκινες ραφές. Φυσικά, o κατασκευαστής εξοπλίζει το σπορ SUV του με όλα τα καλούδια άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας όπως ασύρματη φόρτιση κινητού, αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα infotainment SYNC 3 και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος.

To νέο Ford Puma ST Powershift ξεκινάει άμεσα την εμπορική του πορεία και στην Ελλάδα, με την τιμή απόκτησής του να έχει οριστεί στα €40.883.22

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube