Νέο Ford Mondeo χωρίς καμουφλάζ…

Νέο Ford Mondeo χωρίς καμουφλάζ…

Το επόμενο Ford Mondeo εθεάθη χωρίς καμουφλάζ στην Κίνα. Προορίζεται όμως για εμπορική καριέρα στην Ευρώπη;

Ford Mondeo 2022

Το Μπλε Οβάλ θα σταματήσει την ευρωπαϊκή παραγωγή του υφιστάμενου Ford Mondeo την άνοιξη του 2022. Ποια θα είναι όμως η συνέχεια για το οικογενειακό μοντέλο της αμερικανικής φίρμας; Την απάντηση καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Κατά τα φαινόμενα όμως, θα λανσαριστεί μια νέα γενιά Mondeo σε άλλες χώρες.

Το αυτοκίνητο, το οποίο απαθανατίστηκε πρόσφατα σε μια δοκιμή φορώντας καμουφλάζ, τώρα το βλέπετε χωρίς ίχνος τέτοιου στην Κίνα. Και στο πορτμπαγκάζ γράφει «Mondeo»! Αυτό το μοντέλο λοιπόν προορίζεται κυρίως για τη σινική αγορά. Αλλά στη συνέχεια θα δραστηριοποιηθεί και σε άλλες ηπείρους.

Το Ford Mondeo προέρχεται από το Evos, ένα είδος σπορτίφ και σκληροτράχηλου στέισον, κάτι σαν crossover που αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2021 στην Κίνα. Και αυτή είναι η 4θυρη εκδοχή του Ford Evos, μια μπερλίνα με επιρροές από κουπέ… Ως εκ τούτου, με σχεδιασμό πιο μυώδη από αυτόν του υφιστάμενου Mondeo.

Ford Mondeo 2022

Στο εμπρός μέρος, τα φώτα του είναι σε δύο επίπεδα και συνδυάζονται με οκταγωνική μάσκα, σχήμα που μόλις υιοθετήθηκε από τα ανανεωμένα Ford Fiesta και Focus. Στο προφίλ, σημειώνουμε τις λαβές στις πόρτες που χωνεύουν στη λαμαρίνα. Στο πίσω μέρος, τα φανάρια-νύχια κάνουν σχεδιαστική αναφορά στη Mustang, ενώ συνδέονται μεταξύ τους με μια φωτεινή λωρίδα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν το νέο Ford Mondeo θα κατευθυνθεί και προς τη Γηραιά Ήπειρο. Σε μια εποχή που τα μεσαία 4θυρα αυτοκίνητα δεν είναι πλέον δημοφιλή, ειδικά στη μαζική κατηγορία, τολμούμε να προβλέψουμε ότι το αυτοκίνητο έχει ελάχιστες πιθανότητες για κάτι τέτοιο. Παρόλο που με την υφιστάμενη γενιά του Ford Mondeo, το Μπλε Οβάλ έχει σώσει τα έπιπλα χάρη στο υβριδικό σύστημα που «σαγηνεύει» τις εταιρείες. Σαφώς θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στην Ευρώπη αν το Ford Mondeo έδινε τη θέση του στο Evos με την πιο μοντέρνα σιλουέτα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube