Ford Evos: Είναι αυτός ο διάδοχος του Mondeo;

Ford Evos: Είναι αυτός ο διάδοχος του Mondeo;

Το νέο μοντέλο της Ford για την αγορά της Κίνας ίσως αποκτήσει έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η Ford παρουσίασε στη Σαγκάη το Evos, ένα coupe-SUV κατηγορίας D-Segment που αρχικά θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας όμως είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει και τον διάδοχο των Mondeo σε Ευρώπη και Fusion στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ford: Τέλος εποχής για το Mondeo

Το Ford Evos εξελίχθηκε από την Changan Ford και θα παράγεται στην Κίνα. Το όνομα Evos το έχουμε ξαναδεί στο ομώνυμο πρωτότυπο του 2011 το οποίο μας προετοίμαζε για την τελευταία γενιά του Mondeo - οπότε δεν είναι απίθανο το μοντέλο που θα το αντικαταστήσει να ονομάζεται έτσι. Φωτογραφίες καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου είχαν διαρρεύσει και στα τέλη του 2020.

Σχεδιαστικά το Evos έχει σιλουέτα που θυμίζει το Mustang Mach-E, με μυώδες αμάξωμα και λεπτομέρειες που υποδεικνύουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Ford. Η οχτάγωνη γρίλια πλαισιώνεται από επιθετικά φώτα LED που ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα, ενώ στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα βρίσκουμε μια ενιαία εισαγωγή αέρα. Τα τονισμένα φτερά, η οροφή με έντονη κλίση προς τα πίσω, η αεροτομή και τα ενιαία φώτα LED πίσω συμπληρώνουν την εικόνα.

Ford Evos

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το τεράστιο πάνελ μήκους 1,1m που φιλοξενεί πίνακα οργάνων 12,3" και οθόνη αφής 27" με ανάλυση 4K για το infotainment SYNC+ 2.0 που έχει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της Baidu. Κατά τα άλλα έχουμε πορτοκαλί πινελιές στο τιμόνι, το κεντρικό τούνελ και τις ραφές και ambient φωτισμό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης συστήματα υποβοήθησης που επιτρέπουν αυτονομία Level 2.

Περισσότερες πληροφορίες για το κινεζικό μοντέλο και για μια πιθανή έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube