Νέο Ford Fiesta ST 2017 [video]

Νέο Ford Fiesta ST 2017 [video]

Η κορυφαία έκδοση του Fiesta έβδομης γενιάς έρχεται με νέο 3κύλινδρο 1.5 και 200 ίππους.

H Ford μας είχε προϊδεάσει από την περασμένη Τετάρτη για την έλευση της κορυφαίας έκδοσης επιδόσεων του νέου Fiesta, και σήμερα 24 Φεβρουαρίου παρουσίασε το νέο Fiesta ST.

Από τις λίγες πληροφορίες που μας δίνει το δελτίο τύπου της Ford Europe, το νέο μοντέλο έχει έναν καινούριο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με άμεσο ψεκασμό και Ti-VCT που αποδίδει 200 ίππους και 29,6 kgm ροπή, και επιταχύνει το μικρό hot hatch από στάση στα 100 km/h σε 6,7”.

Αυτή είναι η τρίτη γενιά Fiesta ST και είναι το πρώτο μοντέλο της Ford Performance με 3κύλινδρο κινητήρα. Ακόμα, όπως συμβαίνει και με τον 1.0 EcoBoost του νέου Fiesta, έτσι και ο 1.5 του ST διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης της καύσης ενός κυλίνδρου, με αποτέλεσμα να εκπέμπει στις τυποποιημένες μετρήσεις 114 g/km CO2.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αναλύουμε σε βάθος το νέο Ford Fiesta

Το νέο Fiesta ST διαθέτει ακόμα τρία Driving Modes (Normal, Sport και Track) που επεμβαίνουν στην απόδοση του κινητήρα, την απόκριση του γκαζιού, στο βάρος του τιμονιού, στα ηλεκτρονικά βοηθήματα και τον ήχο της εξάτμισης, ενώ το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας ESC διαθέτει τρεις επιλογές, δίνοντας την δυνατότητα και πλήρους απενεργοποίησής του.

Θα προσφέρεται τόσο με το 3θυρο όσο και με το 5θυρο αμάξωμα, και οι δυνατότητες εξοπλισμού και εξατομίκευσης του νέου σπορ μοντέλου θα είναι πρωτόγνωρες για το μοντέλο. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει, πέρα από το αεροδυναμικό κιτ, τροχούς 18” ειδικά σχεδιασμένους για το Fiesta ST, σπορ καθίσματα της Recaro, τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων σπορ σχεδίασης κ.α. Στο πρόσθετο εξοπλισμό, συναντάμε μεταξύ άλλων και διπλή ηλιοροφή και ηχοσύστημα B&O.

Το νέο Fiesta ST θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση της Γενεύης και οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2018.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube