Διαρροή: Νέο Fiesta ST, πιθανότατα με κινητήρα 1.5 [video]

Διαρροή: Νέο Fiesta ST, πιθανότατα με κινητήρα 1.5 [video]

Ένα teaser video διέρρευσε αργά χθες το βράδυ, ενώ οι φήμες λένε ότι το Fiesta ST θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 24 Φεβρουαρίου.

Ένα video διάρκειας 17” διέρρευσε χθες το βράδυ, το οποίο δείχνει το νέο Fiesta στην έκδοση ST να οδηγείται σε βιομηχανικό περιβάλλον.

Έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο παράδοση για την Ford να παρουσιάζει τα νέα σπορ μοντέλα της με ένα εντυπωσιακό video που δείχνει το αυτοκίνητο να… λυσσάει στις εγκαταστάσεις κάποιου από τα εργοστάσιά της. Αυτή τη φορά είδαμε μια γυναίκα να οδηγεί ένα νέο Fiesta ST κόντρα σε έναν ποδηλάτη με ΒΜΧ. Το εργοστάσιο ήταν μάλλον αυτό της Valencia, όπου και θα κατασκευάζεται το νέο Fiesta.

Με αρκετή υπομονή και πολλά replay μπορούμε να αποσπάσουμε κάποιες πληροφορίες. Διακρίνεται βεβαίως το καμουφλάζ, όπως και όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του νέου Fiesta, η διαφορετική μάσκα και τα φώτα εμπρός και πίσω, που έχουμε κάπως συνηθίσει όσοι παρακολουθούμε αρκετά το WRC. Το bodykit είναι σχεδόν ίδιο με του σημερινού ST, παρόλα αυτά υπάρχει μία διπλή εξάτμιση στη δεξιά πλευρά του πίσω προφυλακτήρα.



Σύμφωνα με πηγές, το μοτέρ του νέου Fiesta ST είναι διαφορετικό και ελαφρώς downsized, δηλαδή 1.5 Ecoboost, μια αλλαγή που έχει γίνει σε όλες σχεδόν τις εκδόσεις μοντέλων της Ford σε αυτή την κλίμακα κυβικών. Δεν ξέρουμε αν η ιπποδύναμη θα μείνει στους 182 ίππους, την μέγιστη για την ώρα τιμή που έχουμε δει από αυτό το μοτέρ σε Focus. Μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι θα υπάρχουν διαφορετικά προγράμματα οδήγησης, ενώ υπάρχει φήμη ότι αυτά θα αφορούν όχι μόνο την απόκριση του γκαζιού και το τιμόνι, αλλά και την ανάρτηση. Πιθανολογείται δηλαδή η ύπαρξη ηλεκτρονικά ελεγχόμενων αμορτισέρ.


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube