Νέο Ford Capri, τέλη τους έτους στην Ελλάδα με τιμή-έκπληξη [video]

Νέο Ford Capri, τέλη τους έτους στην Ελλάδα με τιμή-έκπληξη [video]

Έπειτα από 38 χρόνια απουσίας, το Ford Capri επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά, αφουγκραζόμενο τις νέες τάσεις και το… ρεύμα της εποχής.

Το Ford Capri το γνωρίσαμε το μακρινό 1969, ως ένα σπορ κουπέ. Κάτι σαν μην πιο εξευρωπαϊσμένη Ford Mustang. Στα 17 χρόνια κυκλοφορίας του, μέχρι δηλαδή και το 1986, μέτρησε 1,9 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Σήμερα λοιπόν επισφραγίστηκε η επιστροφή του σημαντικού αυτού ονόματος για το Μπλε Οβάλ, του θρύλου, όπως αναφέρει, ακολουθώντας μια εντελώς νέα φιλοσοφία σε όλους τους τομείς.

Τα δεδομένα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει. Με τους περισσότερους κατασκευαστές να στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Αυτή ακριβώς η στροφή, ώθησε τη Ford στο να επαναφέρει στην ευρωπαϊκή σκηνή το Capri, πλάι στο επίσης αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer.

Έχοντας όμως σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με τον «Εξερευνητή». Με εκλεπτυσμένη κουπέ SUV σχεδίαση, το νέο Capri είναι ένα προηγμένο σπορ οικογενειακό EV που μόνο η Ford συμβατό με το DNA, τη φιλοσοφία και την κληρονομία της αμερικανικής φίρμας.

Η τιμή πώλησης του νέου Ford Capri στην Ελλάδα ξεκινά από τις €37.200, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης

Ford Capri

Με σμιλευμένες εξωτερικές γραμμές για υψηλή αεροδυναμική απόδοση, σε συνδυασμό με μια γοητευτική σχεδίαση στο μοντέρνο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό του, το νέο Ford Capri έρχεται να επαναπροσδιορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού προτάσσοντας ταυτόχρονα μοναδικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χάρη στις έξυπνες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, τους κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, την αυτονομία και φυσικά τις επιδόσεις του.

Το πολυτελές εσωτερικό του νέου Ford Capri ξεχωρίζει για την μινιμαλιστική του σχεδίαση, με τα μαλακά σε υφή υλικά και τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιοποίησης να δίνουν από την πρώτη στιγμή το στίγμα τους.

Τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο εμπρός και η προηγμένη ρυθμιζόμενη οθόνη αφής SYNC Move των 14,6” εξασφαλίζουν ένα ιδανικό περιβάλλον για όλους τους επιβάτες με χωροταξική άνεση αλλά και έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως το MegaConsole χωρητικότητας 17 lt ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και ο «κρυφός» αποθηκευτικός χώρος My Private Locker.

Ford Capri

Για τους λάτρεις των οικογενειακών αποδράσεων, το νέο Ford Capri αποδεικνύεται ο ιδανικός σύντροφος προσφέροντας έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών της κατηγορίας με χωρητικότητα που φτάνει έως και τα 572 lt.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Κολωνία, το νέο Ford Capri είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε δύο εκδόσεις – και οι δύο με μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC εκτεταμένης χωρητικότητας (Extended Range 77 kWh ωφέλιμες στην δικίνητη και 79 ωφέλιμες kWh στην τετρακίνητη) - που εξασφαλίζουν μεγάλη αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει έως και 627 km. Αργότερα μέσα στη χρονιά, το νέο Ford Capri θα είναι διαθέσιμo για παραγγελία με μπαταρίες τυπικής χωρητικότητας (Standard Range).

Η πισωκίνητη έκδοση του νέου Ford Capri αξιοποιεί την δυναμική που προσφέρει ένας προηγμένος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς του οχήματος (RWD), αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 286PS. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD), για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340PS.

Ford Capri

Ταυτόχρονα, το νέο Ford Capri έρχεται να θέσει νέα στάνταρ και με τις δυνατότητες φόρτισης που προσφέρει στους πελάτες κάνοντας έτσι τη ζωή τους ακόμα πιο εύκολη. Με ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και για τα δύο μοντέλα, το νέο Capri υποστηρίζει επίσης ταχεία φόρτιση DC έως 135 και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10 έως 80% 5 σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

Η τιμή πώλησης του νέου Ford Capri στην Ελλάδα ξεκινά από τις €37.200, περιλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Οι εκδόσεις με μπαταρία τυπικής χωρητικότητας (Standard Range) 52KWh αναμένεται να είναι διαθέσιμες προς παραγγελία στα τέλη του 2024.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube