Νέο FIAT Panda Trussardi, το πρώτο premium Panda

Νέο FIAT Panda Trussardi, το πρώτο premium Panda

Για να φτιάξει το πιο σικάτο Panda, η FIAT συνεργάστηκε με τον ιταλικό οίκο μόδας Trussardi. Μια πρεμιέρα στην premium κατηγορία των μίνι με επίσης πρεμιέρα σε ματ βαφή.

Τα «λαϊκά» αυτοκίνητα έχουν βαλθεί να αλώσουν το premium κομμάτι της αγοράς με σπέσιαλ και υπέρ-εξατομικευμένες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής. Έτσι, πρόσφατα είχαμε την Dacia με το Duster Black Collector και τώρα το Panda Trussardi που έρχεται να πολιτογραφηθεί ως το «πιο σικάτο Panda». 

Και είναι η πρώτη φορά που μια σπέσιαλ έκδοση του Panda αποτελεί αντικείμενο τέτοιου τύπου συνεργασίας, πρακτική που επελέγετο μέχρι πρότινος αποκλειστικά για το FIAT 500. Καθώς μέχρι σήμερα οι σπέσιαλ εκδόσεις του Panda είχαν ένα πιο λαϊκό άρωμα, όπως για παράδειγμα η έκδοση K-Way.

FIAT Panda Trussardi

Το Panda λοιπόν το παίζει premium μίνι. Το αυτοκίνητο λανσαρίστηκε με ένα νέο καφέ χρώμα, το «Caffè Italiano». Ένα ματ χρώμα, επίσης το πρώτο στην ιστορία του Panda. Αυτή η απόχρωση θα είναι επίσης διαθέσιμη σε μεταλλική. Το Panda Trussardi βασίζεται στην παραλλαγή Cross, με γενναιόδωρη πλαστική προστασία της καροσερί (μέχρι στα εμπρός και στα πίσω φανάρια).

Τα προστατευτικά επιθέματα μάλιστα στον προφυλακτήρα είναι βαμμένα με γυαλιστερό μαύρο χρώμα. Το ίδιο ισχύει και για τις ράγες οροφής και τις 15ιντσες ζάντες που υιοθετούν τον λογότυπο της Trussardi, σήμανση που βρίσκουμε επίσης στο πίσω παράθυρο.

FIAT Panda Trussardi

Στην καμπίνα, η διακόσμηση του ταμπλό επίσης σε μαρόν ματ απόχρωση. Η ταπετσαρία είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για το Panda Trussardi, αλλά δεν περιλαμβάνει δέρμα. Το μοτίβο της είναι του ιταλικού οίκου μόδας, ενώ οι ραφές και αυτές είναι επίσης σε καφέ χρώμα. Το μονόγραμμα της Trussardi υπάρχει και στις ζώνες ασφαλείας.

FIAT Panda Trussardi

Το μοντέλο ανακοινώθηκε ότι θα περιλαμβάνει και τους δύο κινητήρες της γκάμας του Panda, τον 4κύλινδρο 1.2 με τα 69 άλογα και το δικύλινδρο 0.9 TwinAir των 85 ίππων, διαθέσιμο σε κίνηση στους εμπρός τροχούς ή τετρακίνηση

Η ελληνική αντιπροσωπεία της FIAT δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την τιμή των σπέσιαλ Panda Trussardi, κάτι που περιμένουμε τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube