To νέο Dacia Duster αποκτά και Extreme Limited Edition 

To νέο Dacia Duster αποκτά και Extreme Limited Edition 

Διαθέσιμη από το 2022 με πλούσιο εξοπλισμό και τους πιο δυνατούς κινητήρες του μοντέλου. 

Τον Ιούνιο, η Dacia αποκάλυψε το ανανεωμένο Duster δεύτερης γενιάς. To νέο Duster θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, η Dacia θα λανσάρει άμεσα και μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής που ακούει στο όνομα Extreme.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Dacia παρουσιάζει ένα «ειδικό» Duster. Πριν από το Extreme, είχαμε τις περιορισμένες εκδόσεις 15 Years, Techroad, SE Twenty και Black Collector, όλα βασισμένα στο μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2017. Το Extreme είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον όμως, χάρη σε μια σειρά οπτικών προσαρμογών και καλά εξοπλισμένη καμπίνα.

duster

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, το Duster Extreme ενσωματώνει πορτοκαλί τόνους στη μάσκα, τους καθρέφτες, τις ράγες οροφής και την πίσω πόρτα σε συνδυασμό με μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών. Το μοντέλο διατίθεται σε έξι διαφορετικά χρώματα αμαξώματος, όπως το Glacier White, το Pearl Black, το Comet Grey, το Iron Blue, το Arizona Orange και το εικονιζόμενο Urban Grey που διατίθεται αποκλειστικά στο Extreme.

daxcia

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε επίσης πορτοκαλί τόνους στους αεραγωγούς, τα πάνελ των θυρών και την κεντρική κονσόλα. Η Extreme Limited Edition είναι καλύτερα εξοπλισμένη από ό, τι θα περίμενε κανείς. Με βάση το κορυφαίο επίπεδο "Prestige", ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών με την ψυχαγωγία Media Nav (πλοήγηση, WiFi, Apple CarPlay / Android Auto), αυτόματο AC, αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο, cruise control, δύο θύρες USB και τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα.

Το Duster Extreme διατηρεί την απόσταση των 214 mm από το έδαφος του Duster AWD. Η Dacia δεν έχει αποκαλύψει τους κινητήρες που θα συνδυαστούν με την Extreme Limited Edition αλλά υποθέτουμε ότι θα είναι οι πιο ισχυρές παραλλαγές της γκάμας λόγω του premium χαρακτήρα της.

Πράγματι, το όχημα παρουσίασης έρχεται με σήμα 4WD στα μπροστινά φτερά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εφοδιασμένο είτε με 1.5 dCi diesel απόδοσης 115 PS είτε με τον πιο ισχυρό βενζίνης 1.3 TCe που αποδίδει 150 PS, αφού αυτοί είναι οι μόνοι κινητήρες που διατίθενται με τετρακίνηση. Μια ματιά στο εσωτερικό αποκαλύπτει το εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που διατίθεται μόνο σε συνδυασμό με τον βενζίνη 1.3 TCe.

Η κυκλοφορία του Duster Extreme στην αγορά έχει προγραμματιστεί για το 2022. Στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, η Dacia θα αποκαλύψει επίσης ένα μεγαλύτερο C-SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube