Νέο Chevrolet Cruze προ των πυλών

Νέο Chevrolet Cruze προ των πυλών

Η δεύτερη γενιά του Chevrolet Cruze απαθανατίστηκε τελείως ακαμουφλάριστη, τρεις εβδομάδες πριν από την επίσημη παρουσίασή της.

Με όψη σαφώς πιο «αιχμηρή» από την υφιστάμενη γενιά, το νέο και ολοκαίνουργιο Cruze απαθανατίστηκε στο χώρο αποθήκευσης/πάρκινγκ ενός εργοστασίου στη Σαγκάη. Το λανσάρισμα του νέου Chevrolet Cruze αναμένεται τον επόμενο μήνα στην έκθεση Auto China 2014, στο Πεκίνο.

Τα στοιχεία που είναι ορατά από τις ανεπίσημες φωτογραφίες δείχνουν τη νέα γενιά με μεγεθυμένη γρίλια στο κάτω μέρος της μάσκας και μια σειρά φώτα LED ακριβώς πάνω από τα φώτα  ομίχλης. Στο πίσω μέρος, τα φανάρια είναι πιο λεπτά από το τωρινό Cruze και με πιο γωνιώδη σχεδίαση, ενώ το τρίτο φως «STOP» ενσωματώθηκε στο χείλος της πόρτας του πορτμπαγκάζ.



Στην καμπίνα, είναι επίσης εμφανή τα σημάδια της αναβάθμισης, με ευρεία χρήση μεταλλικών διακοσμήσεων, μεγαλύτερη οθόνη αφής, δερμάτινες επενδύσεις και μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στο κεντρικό τμήμα του ταμπλό. Προφανώς δεν πρόκειται για το βασικό μοντέλο της γκάμας από πλευράς εξοπλισμού, αλλά για μια πλούσια έκδοση που η Chevrolet «επέτρεψε» σκοπίμως να φωτογραφηθεί για να προκαλέσει αίσθηση.

Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έκδοση που θα διατεθεί στην Κίνα, όπου οι εταιρείες διαγκωνίζονται παίζοντας σκληρά το παιχνίδι του εξοπλισμού για να «αγοράσουν» μερίδιο σε αυτή την τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά.


 
Ομοίως για την ίδια αγορά, η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει έναν 4κύλινδρο 1.500άρη κινητήρα με 113 PS και 14,9 kgm, καθώς και έναν 4κύλινδρο 1.400 τούρμπο με 150 PS και 24,0 kgm. Ανάλογα με την επιλογή του μοτέρ, το κιβώτιο είναι είτε χειροκίνητο 5άρι ή 6άρι είτε 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Chevrolet Cruze θα μάθουμε στις 20 Απριλίου, με την έναρξη του Auto China 2014.



Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν και πότε το ευρωπαϊκό μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του, και αν θα περιοριστεί μόνο στην αγορά της Ρωσίας, όπως είναι ο σχεδιασμός για τη Chevrolet ύστερα από το 2016. Πάντως, ακόμη κι έτσι, η εμπορική ζωή του επερχόμενου Cruze στην υπόλοιπη Ευρώπη μπορεί να διαρκέσει για ένα και πλέον έτος.  

[Πηγή carnewschina.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube