Νέο BAC Mono: Μοιάζει ίδιο αλλά είναι εντελώς διαφορετικό [video]

Νέο BAC Mono: Μοιάζει ίδιο αλλά είναι εντελώς διαφορετικό [video]

Η δεύτερη γενιά του μονοθεσίου της BAC βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς προσφέροντας ακόμα πιο δυνατή εμπειρία οδήγησης.

H Briggs Automotive Company (BAC) παρουσίασε πριν από λίγες μέρες τη δεύτερη γενιά του BAC Mono, η οποία διατηρεί τον ακραίο χαρακτήρα του προκατόχου της, ενισχύοντας παράλληλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του με καλύτερες επιδόσεις, και ακόμα χαμηλότερο βάρος.

Εκ πρώτης όψεως, το νέο Mono μοιάζει σαν μια ανανεωμένη έκδοση της πρώτης γενιάς του, όμως σύμφωνα με την BAC κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού κάθε επιφάνεια έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί.

BAC Mono

Οι σχεδιαστές της βρετανικής φίρμας μείωσαν όσο μπορούσαν τους όγκους στη μάσκα που είναι εμπνευσμένη από καρχαρία, βελτιώνοντας παράλληλα την αεροδυναμική. Τα κεντρικά τοποθετημένα φώτα (από το Mono R) συνδυάζονται με νέα LED ενσωματωμένα στα φτερά. Το ύψος του μοντέλου έχει μειωθεί κατά 20mm ενώ το μήκος έχει αυξηθεί κατά 25mm σε σύγκριση με την πρώτη γενιά.

Οι νέοι τροχοί που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την Autodesk, είναι 35% ελαφρύτεροι από πριν (4,7 kg ανά τροχό), φορούν ελαστικά Pirelli Trofeo R ενώ πίσω τους κρύβουν ελαφρύτερα φρένα της AP Racing (προαιρετικά carbon-ceramic). Στην ανασχεδιασμένη ουρά βρίσκουμε νέα μακρόστενα LED και διπλές απολήξεις της εξάτμισης ακριβώς κάτω από την αεροτομή.

Κατά τα άλλα, η σιλουέτα είναι γνώριμη, με τα ανθρακονήματα, τις ακάλυπτες αναρτήσεις και το ανοικτό μονοθέσιο cockpit να τονίζουν τον ακραίο χαρακτήρα του μοντέλου. Σύμφωνα με την εταιρεία, πάνω από 40 εξαρτήματα του νέου μοντέλου είναι κατασκευασμένα με τη βοήθεια 3D printer.

BAC Mono

Χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων ενισχυμένων με γραφένιο, το νέο Mono ζυγίζει μόλις 570 kg (-10 kg) ενώ το κέντρο βάρους είναι πλέον χαμηλότερα με σχεδόν ιδανική κατανομή στους δύο άξονες.

Ο νέος, κεντρικά τοποθετημένος τετρακύλινδρος κινητήρας 2,3 λίτρων είναι για πρώτη φορά υπερτροφοδοτούμενος, και αποδίδει 337 PS (+27 PS) και 400 Nm ροπής. Το μοτέρ εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Mountune και ικανοποιεί τις προδιαγραφές ρύπων EU6D. Έτσι, η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 2,7" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 km/h.

Σημαντικές αναβαθμίσεις έχουμε επίσης στη γεωμετρία της ανάρτησης η οποία διαθέτει ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Öhlins, το κιβώτιο ταχυτήτων και άλλα εξαρτήματα της μετάδοσης. 

Το BAC Mono συνεχίζει να είναι νόμιμο για χρήση στο δρόμο στην Ευρώπη και σε άλλες αγορές. Όσο για την τιμή, αυτή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, όμως εικάζουμε πως θα είναι κοντά στα €180.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube