BAC Mono One: Η τελική έκδοση του μονοθεσίου σε τρία αντίτυπα

BAC Mono One: Η τελική έκδοση του μονοθεσίου σε τρία αντίτυπα

Θα παρουσιαστεί στην έκθεση Γενεύης μαζί με την ολοκαίνουρια δεύτερη γενιά του μοντέλου.

H Briggs Automotive Company (BAC) ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση της πρώτης γενιάς του Mono, η οποία θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση Γενεύης μαζί με την ολοκαίνουρια δεύτερη γενιά του μοντέλου.

Το Mono One έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά από το επετειακό Mono #100 και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό τριών μονάδων στις απόχρώσεις Iconic White, Carbon Black και Neon Red που συνδυάζονται με ανθρακόνημα στο κάτω μέρος του αμαξώματος και ζάντες carbon-hybrid. Την εικόνα συμπληρώνουν τα ειδικά εμβλήματα και η αριθμημένες πλάκες. Όπως σε όλα τα Mono, το κάθισμα στο εσωτερικό και η θέση του τιμονιού κατασκευάζονται στα μέτρα του ιδιοκτήτη.

BAC Mono One

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το βίντεο κλιπ του τραγουδιού "All is Full Of Love" (1999) της Bjork ήταν η έμπνευση των σχεδιαστών για τη δημιουργία του BAC Mono, η παραγωγή του οποίου ξεκίνησε το 2012. Για αυτό το λόγο επιλέχθηκαν και οι συγκεκριμένες αποχρώσεις για την τελευταία του έκδοση, η οποία έρχεται μαζί με ένα συλλεκτικό κράνος.

Όπως και σε όλα τα Mono, το monocoque σασί, το αμάξωμα και οι ζάντες είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Πίσω από τον οδηγό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων της Cosworth με απόδοση 309 PS, που συνεργάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων της Hewland. Χάρη στο χαμηλό βάρος των 540 kg, η επιτάχυνση 0-100km/h απαιτεί 2,8" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 274 km/h.

Η τιμή του BAC Mono One είναι £158.950 (€187.454) - για όποιον βέβαια προλάβει να κατοχυρώσει στο όνομά του ένα από τα τρία αντίτυπα. Όσο για τη δεύτερη γενιά Mono που θα δούμε στη Γενεύη, η παραγωγή της θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube