Νέο Audi Q3 το 2018

Νέο Audi Q3 το 2018

Οι πληροφορίες μιλούν και για έναν 1.000άρη 3κύλινδρο κινητήρα

Η Audi μπορεί να βάζει τις τελευταίες πινελιές στο ανανεωμένο Q3, αλλά παράλληλα ετοιμάζει και την επόμενη ολοκαίνουργια γενιά του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Autobild, το καινούργιο Q3 θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το 2018 και θα είναι μεγαλύτερο από το υπάρχον για να αφήσει χώρο στο Audi Q1

Οι επιλογές σε ό,τι αφορά στους κινητήρες θα προέρχονται από το αδελφό VW Tiguan όμως υπάρχουν φήμες (και όχι αβάσιμες) πως θα υπάρξει και μια οικολογική (eco-friendly) έκδοση με 110 ίππους από έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1.000 κυβικών. Η συγκεκριμένη έκδοση θα συνδυάζεται με το  κιβώτιο S tronic ρυθμισμένο έτσι ώστε να πετυχαίνει τη χαμηλότερη κατανάλωση. 

Στον αντίποδα, θα υπάρχει και μια έκδοση υψηλών επιδόσεων, η RS Q3 με 400 ίππους αλλά και μια Q3 RS TDI με 258 ή 272 PS.  Τέλος πρέπει σύμφωνα με τις τάσεις της εποχής να περιμένουμε και μια plug-in hybrid έκδοση.

Όλα αυτά δεν έχουν βέβαια επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, όμως οι πληροφορίες είναι μάλλον αξιόπιστες. Εξάλλου μέχρι το 2018 έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube