Νέο Audi MPV: Πήρε πράσινο φως

Νέο Audi MPV: Πήρε πράσινο φως

Η Audi έδωσε το πράσινο φως για το πρώτο MPV της εταιρείας, με πηγές να κάνουν λόγο ότι αυτό θα προέλθει από τις τάξεις του Α3.

Το νέο MPV που θα μπορούσε να ονομάζεται V4 θα έχει πιθανόν 5θέσια και 7θέσια διαμόρφωση καμπίνας.

Η προσαρμοζόμενη πλατφόρμα MQB που χρησιμοποιεί και το Α3 παρέχει τα δυνατότητα για την κατασκευή μοντέλων με υπερυψωμένη θέση οδήγησης. Το νέο Audi MPV πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την έκδοση σεντάν της MQB με τη μακριά διάταξη πίσω, προκειμένου να μπορεί να τοποθετηθεί και τρίτη σειρά καθισμάτων.

Η Automotive News Europe ανέφερε σε άρθρο της ότι το πρωτότυπο έχει ήδη κατασκευαστεί, αλλά ακόμη τα αφεντικά της Audi δεν έχουν αποφασίσει αν θα δείξουν το αυτοκίνητο τον Σεπτέμβριο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η Audi μελετά εδώ και αρκετά χρόνια τη φόρμα MPV. Το πρωτότυπο Roadjet με την ψηλή οροφή το πρωτοείδαμε στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το 2006, αλλά έκτοτε δεν σημειώθηκε, τουλάχιστον φανερά, κάποια πρόοδος. Το περασμένο καλοκαίρι, ο αποχωρήσας πλέον υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi, Peter Schwarzenbauer, είχε δηλώσει στο Autocar ότι τα παραδοσιακά MPV «ήταν ένα βαρετό σχέδιο», αλλά παρόλα αυτά ένα Audi με έξι ή επτά θέσεις υφίστατο ως πιθανότητα. Και να που η πιθανότητα σε τρία χρόνια από τότε μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

[Πηγές Autocar, ANE]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube