Το νέο 3008 GT είναι η ναυαρχίδα της Peugeot

Το νέο 3008 GT είναι η ναυαρχίδα της Peugeot

Η έκδοση GT θα είναι η κορυφαία της σειράς crossover 3008 και η Peugeot ποντάρει πολλά σε αυτήν για να χτίσει το υψηλό προφίλ της.

Το νέο 3008 GT θα είναι η κορυφαία από τις εκδόσεις του crossover 3008 που θα λανσαριστεί το Νοέμβριο. Θα εξοπλίζεται με κινητήρα ντίζελ 180 ίππων και το νέο i-Cockpit ταμπλό της μάρκας.

Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο δίλιτρος Blue HDi και θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Η μέγιστη ισχύς των 180 PS δημιουργεί ένα σκαλοπάτι 30 ίππων σε σχέση με την αμέσως επόμενη έκδοση. Νούμερα επιδόσεων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά το 0-100 km/h αναμένεται στη ζώνη των 8 δευτερολέπτων.

Το 3008 GT θα ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία i-Cockpit της Peugeot. Αντί κλασικού πίνακα οργάνων, μπροστά από τον οδηγό υπάρχει μία οθόνη 12,3 ιντσών, αντίστοιχη με της Audi. Σε συνεργασία με την Tom Tom, θα προσφέρεται τρισδιάστατη δορυφορική πλοήγηση με δωρεάν ανανέωση χαρτών για τρία χρόνια. Θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα συστήματα πρόληψης και αποφυγής ατυχημάτων, όπως τα Active Blind Spot Detection, Lane Keeping Assistance και Smartbeam assist.

Μια έκδοση εξοπλισμού GT θα είναι επίσης διαθέσιμη και στο απλό 3008, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων. Το πακέτο θα επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει την διαφορετικότητα που θα δίνουν  στο GT τα επιμέρους στοιχεία εξοπλισμού.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube