i-Cockpit δεύτερης γενιάς από την Peugeot

i-Cockpit δεύτερης γενιάς από την Peugeot

Η Peugeot παρουσίασε το i-cockpit δεύτερης γενιάς που θα εξοπλίσει το νέο 3008, μοντέλο-πυλώνα για το 5ετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης «push to pass».

To καινούργιο 3008 θα είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο για την Peugeot και αυτό είναι προφανές.

Το πλάνο της γαλλικής εταιρείας «back in the race» έχει ήδη αποφέρει καρπούς και τώρα το Sochaux είναι έτοιμο να βάλει 2η με το νέο 5ετές πλάνο «push to pass» που παρουσίασε πρόσφατα.

Με νέες επενδύσεις και καινούργια μοντέλα, η γαλλική φίρμα θα μεγαλώσει και το 3008 θα είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους αυτού του προγράμματος. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι η αρχική εμπορική επιτυχία για να συνεχιστεί, χρειάζεται η εταιρεία να ξεπεράσει τον ίδιο τον εαυτό της, κάτι που δεν είναι προφανές όταν εκκινείς με ένα μοντέλο που το ντιζάιν του είναι πολύ ιδιαίτερο. Και μην ξεχνάμε ότι ιδιαίτερου ντιζάιν θα είναι και το μοντέλο που έπεται, το 7θέσιο SUV που θα αντικατστήσει το 5008.

Μιλώντας για σχεδιασμό, η Peugeot μας αποκάλυψε σήμερα επίσημα το εσωτερικό του καινούργιου 3008 με το i-Cockpit δεύτερης γενιάς. Όπως είχαμε διαπιστώσει από τις πρώτες διαρροές, είναι ένα σχέδιο ιδιαίτερα μοντέρνο και θα δώσει ένα αιφνιδιαστικό «χαστούκι» στο εσωτερικό των υφιστάμενων SUV, περιλαμβανομένου και του νέου VW Tiguan που είναι προ του λανσαρίσματός του.

Όλη η απεικόνιση σε αυτό το νέο i-Cockpit είναι ψηφιακή, με τις ενδείξεις να παρουσιάζονται σε μια 12,3ιντση οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD) με τον ίδιο τρόπο που απεικονίζονται στο virtual cockpit της Audi. Όσον αφορά τα multimedia, αυτά θα υποστηρίζονται από μια 8άρα οθόνης αφής, τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα.

Στον τομέα της τεχνολογίας, το σύστημα θα υποστηρίζει MirrorLink, Apple CarPlay και Android Auto ή ακόμη την «τηλεφωνία hands free με φωνητικές εντολές, αυτόματη διαχείριση SMS (ανάγνωση, αποστολή)». Με λίγα λόγια, το νέο Peugeot 3008 αναγγέλλεται από τώρα ως ένας πολύ σοβαρός ανταγωνιστής και ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους κορυφαίους της κατηγορίας. Οπότε εκείνο που απομένει είναι να δούμε το γενικότερο σχεδιασμό και να μάθουμε την τιμή του για να διαμορφώσουμε ασφαλή άποψη. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η Peugeot φαίνεται ότι ξεκίνησε καλά για να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου 3008.

[Πηγή Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube