Scoop: Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008 παραγωγής [video]

Scoop: Αυτό είναι το νέο Peugeot 3008 παραγωγής [video]

Scoop video αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής της δεύτερης γενιάς του 3008, δύο εβδομάδες πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Το κατασκοπευτικό video που ανέβηκε στο ίντερνετ από το YouTuber FaridTeir είναι πολύ κακής ποιότητας, με μπόλικο πίξελ και μικρής διάρκειας.

Δείχνει όμως ένα σημαντικά αναβαθμισμένο 3008, σε σχέση με τη φρεσκαρισμένη έκδοση που παρουσιάστηκε στο Auto China 2016, στο Πεκίνο, πριν από λίγες ημέρες.

Μεταξύ των αλλαγών και που φαίνονται στο video περιλαμβάνονται μεγάλη τραπεζοειδής μάσκα, με επίσης μεγάλο σήμα στη κέντρο, οπισκοκλινή λεπτά φανάρια εμπρός και ένα φαρδύ ασημί χείλος στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

Κάτω από τη νέα φορεσιά αλά crossover του Peugeot 3008 δεύτερης γενιάς, το αυτοκίνητο υποστηρίζεται από την κλιμακωτή πλατφόρμα EMP2, κοινή για όλο το Groupe PSA, την ίδια που υποστηρίζει και το 308. Αυτό μας αφήνει να υποθέσουμε με μεγάλη ασφάλεια ότι κοινή θα είναι και η γκάμα των κινητήρων, δηλαδή 3κύλινδρα και 4ύλινδρα μοτέρ, βενζίνη και ντίζελ. Η κίνηση αναμένεται να μεταδίδεται είτε στους δύο είτε στους τέσσερις τροχούς στις ακριβότερες εκδόσεις.

Οπότε με αυτό στο μυαλό μιλάμε για μια γκάμα που θα περιλαμβάνει στις βενζίνες τον 1.200άρη 3κύλινδρο PureTech με 82, 110 και 131 PS και τον 4ύλινδρο 1.600άρη THP με 205 άλογα. Οι δύο ισχυρότεροι βενζινοκινητήρες τούρμπο θα μπορούν να συνδυαστούν και με αυτόματο 6άρι σασμάν διπλού συμπλέκτη, έναντι του χειροκίνητου 6αριού που είναι στάνταρ σε όλη τη βενζινοκίνητη γκάμα . Στους ντίζελ θα υπάρχει εξίσου πλούσια γκάμα με 1.6 BlueHDi με 99 ή 120 ίππους, συνδυασμένο με 6άρι χειροκίνητο ο μικρός και 6άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη ο 120άρης. Για παραπάνω δυνατότητες υπάρχει ο δίλιτρος BlueHDi με 150 PS ή 181 PS και 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Και ενώ μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε τίποτα για τον εξωτερικό σχεδιασμό του νέου 3008 –όχι βέβαια πως καταληφθήκαμε και εξ απήνης με αυτό που αποκαλύφθηκε- για το εσωτερικό η Peugeot μας έχει δώσει ήδη όλες τις λεπτομέρειες. Το φουτουριστικό ντιζάιν στην καμπίνα υποστηρίζεται από τη δεύτερη γενιά του i-Cockpit, που παρουσιάστηκε επίσημα στο Παρίσι πριν από δύο εβδομάδες. Το κυρίαρχα στοιχεία της είναι μια πλήρως εξατομικεύσιμη 12,3ιντση ψηφιακή οθόνη για καντράν και μια 8ιντση οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων.

Η ακριβής ημερομηνία της επίσημης παρουσίασης του νέου Peugeot 3008 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί από το Groupe PSA, αλλά το Automobile Magazine διατεινεται ότι αυτή, βάσει αξιόπιστων πηγών του, θα γίνει στις 23 Μαΐου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube