Νέες πληροφορίες για τη νέα Bugatti Chiron

Νέες πληροφορίες για τη νέα Bugatti Chiron

Ανώνυμες πηγές που επικαλείται ως αξιόπιστες ολλανδικό website μιλούν για 0-100 km/h σε 2,3” και 0-300 km/h σε 15”.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές λεπτομέρειες κυκλοφόρησαν στο web για την σφόδρα αναμενόμενη Bugatti Chiron που είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη, τον Μάρτιο του 2016.   

Σύμφωνα με δύο αδιευκρίνιστες πηγές που επικαλείται το ολλανδικό Autogespot.nl, η Chiron και αντικαταστάτρια της Veyron θα χρησιμοποιεί μια εξέλιξη του 8λιτρου 4τούρμπινου μοτέρ W16 της τελευταίας με απόδοση 1.500 PS και 152,9 kgm. Η επιβεβαίωση των αριθμών αυτών που ήταν γνωστοί εδώ και καιρό ήρθε από μια εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Dubai, στο πρόσφατο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Εμιράτου, στο ξενοδοχείο St. Regis.

Το θηριώδες μοτέρ να συνεργάζεται με ένα 7άρι διπλοσύμπλεκτο σασμάν, συνδυασμός που θα καθιστά τη Chiron ικανή για σπριντ 0-100 km/h σε μόλις 2,3”. Αλλά το πιο εντυπωσιακό νούμερο αφορά την επιτάχυνση 0-300 km/h που θα είναι κάτω από τα 15 δευτερόλεπτα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος από επίσημα χείλη σχετικά με την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, αλλά οι δύο ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι το ταχύμετρο τελειώνει τη βαθμονόμησή του στα 500 km/h (!) και ότι η Chiron θα μπορεί να το εξαντλεί όλο!



Η νέα Bugatti θα πατά σε ζάντες των 20” εμπρός και των 21” πίσω που θα φορούν λάστιχα Michelin Pilot Sport PAX, ενώ την επιβράδυνση του αυτοκινήτου θα αναλαμβάνουν δισκόφρενα με διάμετρο δίσκων 420 mm εμπρός και 400 mm πίσω. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι ότι την ψύξη της νέας Bugatti Chiron έχουν αναλάβει 15 διαφορετικά ψυγεία, στη θέση των δέκα που είχε η Veyron.

Η παραγωγή του νέου hypercar της Bugatti θα περιοριστεί σε 500 αυτοκίνητα και πιστεύεται ότι ήδη 120 αγοραστές έχουν προχωρήσει σε παραγγελία και προκαταβολή. Καθένα από αυτά αναμένεται να κοστίζει δύο εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν τη διπλάσια τιμή από αυτή της Veyron.

[Πηγή Autogespot.nl]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube