Scoop: Η νέα Bugatti Chiron με φορεσιά παραγωγής

Scoop: Η νέα Bugatti Chiron με φορεσιά παραγωγής

Ένα ζευγάρι πρωτοτύπων της Bugatti Chiron «ντυμένα» με ρούχα παραγωγής απαθανατίστηκε σε δοκιμές σε δημόσιο δρόμο.

Τέρμα η ογκώδης ουρά της Veyron καθώς, απ’ ό,τι φαίνεται και στη φωτογραφία, η αντικαταστάτριά της Chiron είναι εμφανώς πιο «ελαφριά» σε σχεδιασμό και πιο κομψή.

Το απεικονιζόμενο αυτοκίνητο δοκιμών έχει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με το πρωτότυπο Vision Gran Turismo που έκανε πρεμιέρα στην ΙΑΑ 2015, στη Φρανκφούρτη. Τα δύο πρωτότυπα που απαθανατίστηκαν σε δημόσιο δρόμο έχουν διαφορετικά πίσω φανάρια το καθένα. Aλλά και τις δύο περιπτώσεις πρέπει να είναι μόνο για ανάγκες κυκλοφορίας, προκειμένου να φιλοξενήσουν τα φώτα που απαιτεί ο ΚΟΚ, παρά αποτελούν προσχέδια του κανονικού αυτοκινήτου που θα λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο.

Όλο το υπόλοιπο αυτοκίνητο όμως μοιάζει έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής του Molsheim, στη Γαλλία, ακόμα και αυτές οι αεροδυναμικές επιφάνειες, σε αντίθεση με τα μουλάρια που είχαμε δει μέχρι σήμερα σε δημοσιο δρόμο αλλά και στο Nürburgring. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει μια μεγάλη πτέρυγα πίσω, αλλά και ένα κεντρικό διάμηκες πτερύγιο που εκτείνεται από την οροφή του αυτοκινήτου προς τα πίσω. Τα περισσότερα από τα κομμάτια είναι ανθρακονημάτινα, προκειμένου να ελεγχθεί το βάρος του αυτοκινήτου.

 

Το πόσο θα ζυγίζει η νέα Chiron αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την Bugatti που δεν έχει να κάνει μόνο με το πάτημα του αυτοκινήτου, αλλά και με τη μέγιστη αποδοτικότητα του μοτέρ, κάτι που εξαρτάται αι από το χαμηλό βάρος. Να θυμίσουμε ότι το υβριδικό set-up του νέου hypercar της Bugatti εκτιμάται ότι θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.500 PS. Στο θερμικό του μέρος βασίζεται σε έναν 4τούρμπινο κινητήρα W16, χωρητικότητας οκτώ λίτρων, και λέγεται ότι θα χρησιμοποιεί και τεχνολογία ηλεκτρικού τούρμπο, προφανώς τεχνολογία μεταγγιζόμενη από τη μητρική Audi.

Η νέα Bugatti Chiron αναμένεται να ντεμπουτάρει τον προσεχή Μάρτιο στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης και η παραγωγής της ψιθυρίζεται ότι θα αρκεστεί στα 500 αυτοκίνητα. Καθένα από αυτά αναμένεται να κοστίζει δύο εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν τη διπλάσια τιμή από αυτή της Veyron. Η τιμή αυτή δεν εμποδίζει ένα διψήφιο αριθμό πελατών να έχει ήδη κάνει την παραγγελία του, καταθέτοντας μάλιστα όλο το ποσό, προκειμένου ν αποκτήσει το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο –η Bugatti στοχεύει σε κάτι παραπάνω από δύο δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και σε τελική ταχύτητα 450 km/h.

[Πηγή Magazin ProDriver CZ μέσω Shmee150]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube