Νέες Mercedes-Benz CLA και CLA Shooting Brake

Νέες Mercedes-Benz CLA και CLA Shooting Brake

Η Mercedes-Benz ανανέωσε τις CLA και CLA Shooting Brake κάνοντας διακριτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό και την γκάμα των κινητήρων τους.

Mετά το φρεσκάρισμα των A-Class και Β-Class, ήρθε η στιγμή της ανανέωσης για τις Mercedes-Benz CLA CLA και CLA Shooting Brake.

Εξωτερικά, η μάσκα εμπρός έχει ανασχεδιαστεί και η γρίλια διαθέτει νέο μοτίβο, ενώ στο πίσω μέρος ο διαχύτης απέκτησε πιο επιθετική εμφάνιση. Παράλληλα, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται φώτα LED και ζάντες 17", ενώ στην γκάμα έχουν προστεθεί δύο νέες αποχρώσεις και τρεις ζάντες 19" νέας σχεδίασης. 

Mercedes-Benz CLA

Περνώντας στην καμπίνα, οι νέες CLA και CLA Shooting Brake διαθέτουν ψηφιακό πίνακα οργάνων με διαγώνιο 7" και στο κέντρο του ταμπλό τους δεσπόζει η οθόνη του infotainment μεγέθους 10,25". Οι αγοραστές ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προαιρετικά έναν μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25". 

Το τιμόνι είναι ανασχεδιασμένο και ντυμένο σε δέρμα Nappa, στο βασικό εξοπλισμό συναντάμε επίσης νέα καθίσματα comfort ντυμένα με ύφασμα 100% από ανακυκλωμένα υλικά. Από την κεντρική κονσόλα απουσιάζει πλέον ο περιστροφικός διακόπτης για το σύστημα infotainment. Το τελευταίο, αναβαθμίστηκε αποκτώντας μια επιπλέον θύρα USB-C και βελτιωμένη λειτουργία φωνητικής εντολής.

​​​Mercedes-Benz CLA

Tην ίδια στιγμή, πέρα από το δερμάτινο τιμόνι και τα φώτα LED, ο εξοπλισμός εμπλουτίστηκε με κάμερα οπισθοπορείας, πακέτο USB και το σύστημα Highbeam Assist.

Κάτω από το καπό, οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης, συμπεριλαμβανομένου και της A35 AMG, συνεργάζονται πλέον με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. 

Mercedes-Benz CLA

Στη βάση της γκάμας βρίσκονται οι εκδόσεις «180» και «200 » με ισχύ 136 και 163 PS αντίστοιχα από έναν 1.3 lt τούρμπο. Στη συνέχεια συναντάμε τις δίλιτρες «220» και «250» με 190 και 224 PS. Όσο για τους κινητήρες ντίζελ, υπάρχει η επιλογή ενός δίλιτρου μοτέρ με τρεις διαφορετικές τιμές ισχύος, 116 PS, 150 PS και 190 PS.

Τέλος, η plug-in υβριδική  «250 e», χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλέον σε ρεύμα AC με ταχύτητες έως 11 kW, ενώ με ρεύμα DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 22 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 25'. Παράλληλα, η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αυξήθηκε κατά 7 PS, φτάνοντας τους 109 PS.

Mercedes-Benz CLA

Στην κορυφή της γκάμας εξακολουθεί να βρίσκεται η CLA 45 S, η οποία είναι διαθέσιμη με τη νέα έκδοση AMG Street Style Edition. Tα αυτοκίνητα της έκδοσης είναι βαμμένα σε χρώμα Mountain Grey Magno, κοσμούνται από φωσφοριζέ πορτοκαλί πινελιές μέσα και έξω και πατάνε σε μαύρες ματ ζάντες 19" με κόκκινες δαγκάνες. Τα βλέμματα αναμφίβολα τραβάει το μεγάλο αυτοκόλλητο με τον λογότυπο της AMG στο πλάι.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube