Φρεσκάρισμα για τις Mercedes-Benz A-Class και A-Class Sedan

Φρεσκάρισμα για τις Mercedes-Benz A-Class και A-Class Sedan

Η Mercedes-Benz ανανέωσε τις A-Class και A-Class Sedan κάνοντας διακριτικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα την γκάμα των κινητήρων τους.

Η Mercedes-Benz προχώρησε σε μια ένεση ζωής για τις A-Class και A-Class sedan, με μικρές επεμβάσεις τόσο στην εξωτερική και εσωτερική εμφάνισή τους, όσο και στην γκάμα των κινητήρων τους.

Εξωτερικά, οι επεμβάσεις είναι διακριτικές και περιλαμβάνουν γρίλια με νέο μοτίβο, ανασχεδιασμένα φώτα εμπρός, τέσσερις ζάντες νέας σχεδίασης, νέα LED φώτα στο πίσω μέρος και νέο διαχύτη.

Περνώντας στην καμπίνα, στο βασικό εξοπλισμό τους περιλαμβάνεται ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 7" και στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει η οθόνη του infotainment μεγέθους 10,25". Οι αγοραστές ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν προαιρετικά έναν μεγαλύτερο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25".

Όσο για τις σχεδιαστικές αλλαγές που έφερε η ανανέωση, το flat-bottomed τιμόνι ανασχεδιάστηκε, ενώ από την κεντρική κονσόλα απουσιάζει πλέον ο περιστροφικός διακόπτης για το σύστημα infotainment. 

Το τελευταίο, αναβαθμίστηκε αποκτώντας αισθητήρα δαχτυλικού αποτυπώματος, μια επιπλέον θύρα USB-C και βελτιωμένη λειτουργία φωνητικής εντολής.

Mercedes-Benz A-Class

Παράλληλα, η Mercedes-Benz εμπλούτισε τον εξοπλισμό των εκδόσεων των δύο μοντέλων, με τη βασική να περιλαμβάνει πλέον κάμερα οπισθοπορείας, θύρες USB και τιμόνι με επένδυση από δέρμα Alcantara. Επίσης, στο πακέτο Driver Assistance έχει προστεθεί κάμερα 360°.

Κάτω από το καπό, οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης, συμπεριλαμβανομένου και της A35 AMG, συνεργάζονται πλέον με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V. 

Η plug-in υβριδική Α 250 e, χάρη σε μια νέα βελτιωμένη μπαταρία μπορεί να φορτίσει πλέον σε ρεύμα AC με ταχύτητες έως 11 kW, ενώ με ρεύμα DC η ισχύς φόρτισης φτάνει τα 22 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε 25'. Η απόδοση του ηλεκτρικού μοτέρ αυξήθηκε κατά 7 PS, φτάνοντας τους 109 PS.

Mercedes-Benz A-Class

Στην κορυφή της γκάμας εξακολουθεί να βρίσκεται η A45 S, στην οποία προστέθηκε η ασυνήθιστα εκκεντρική για τη φίρμα, νέα έκδοση AMG Street Style Edition. Tα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι βαμμένα σε χρώμα Mountain Grey Magno και κοσμούνται από φωσφοριζέ πορτοκαλί αυτοκόλλητα.

Τα βλέμματα τραβάει όμως το μεγάλο αυτοκόλλητο με τον λογότυπο της AMG στο πλάι, με τις πορτοκαλί πινελιές να περνάνε και στο εσωτερικό. Τέλος, η A45 S AMG Street Style Edition πατάει σε μαύρες ματ ζάντες 19" με κόκκινες δαγκάνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube