Nέα υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray με 654 PS

Nέα υβριδική Chevrolet Corvette E-Ray με 654 PS

Η Chevrolet Corvette Ε-Ray παρουσιάστηκε επίσημα και είναι η πρώτη υβριδική και τετρακίνητη έκδοση στην ιστορία του θρυλικού σπόρτσκαρ με ισχύ 654 PS.

Ακριβώς 70 χρόνια μετά το ντεμπούτο της C1, η Chevrolet παρουσίασε την C8 Corvette E-Ray, την πρώτη υβριδική και πρώτη τετρακίνητη έκδοση του θρυλικού αμερικανικού σπόρτσκαρ.

Σε επίπεδο εμφάνισης, η νέα Chevrolet Corvette E-Ray υιοθετεί χαρακτηριστικά από τη σκληροπυρηνική Z06, όπως οι φαρδύτεροι θόλοι των τροχών και οι λεπτότεροι  αεραγωγοί στο πίσω μέρος.

Στο κέντρο της βρίσκεται τοποθετημένος ο ατμοσφαιρικός 6.2 lt V8 της Corvette Stingray απόδοσης 502 PS που κινεί τους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Chevrolet Corvette E-Ray

Εκεί που E-Ray κάνει η διαφορά είναι ο εμπρός άξονας, ο οποίος κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 163 PS και 170 Nm ροπής. Το τελευταίο, αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 1,9 kWh τοποθετημένη στο κεντρικό τούνελ.

Ως αποτέλεσμα, το υβριδικό σύστημα αποδίδει συνδυαστικά, 654 PS, επιταχύνοντας τη βάρους 1.712 kg E-Ray από στάση στα 100 km/h σε κάτω από 3". Το σπριντ για τα 402 m από στάση ολοκληρώνεται με τη σειρά του σε 10,5" με ταχύτητα εξόδου 209 km/h.

​​​​Chevrolet Corvette E-Ray

Παράλληλα, ενεργοποιώντας τη λειτουργία Stealth, η Corvette E-Ray μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητες έως 72 km/h.

Τέλος, το υβριδικό σπόρτσκαρ εξοπλίζεται με κεραμικά φρένα της Brembo, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και πατάει σε ζάντες 20" εμπρός και 21".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube