Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06 [videos]

Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Z06 [videos]

Η Chevrolet αποκαλύπτει την πιο ριζοσπαστική έκδοση της Corvette C8, τη Z06. Ένα σπόρτσκαρ με το πιο δυνατό ατμοσφαιρικό μοτέρ V8 παραγωγής: 5,5 lt και σχεδόν 680 άλογα.

Η έλλειψη χαρακτήρα των μεγάλων αμερικανικών V8, με την τεμπέλικη διάθεση να ανεβάσουν ψηλά τις στροφές τους έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί εδώ και καιρό. Κι ενώ στην Ευρώπη έχουμε πέσει με τα μούτρα και μετά μανίας στον εξηλεκτρισμό, επιβραδύνοντας ή και σταματώντας την εξέλιξη των θερμικών, για τη Chevrolet δεν τίθεται καν θέμα.   

Η Chevrolet λοιπόν ποντάρισε τα ρέστα της θα λέγαμε στην Corvette Z06, προσφέροντας πολλές επιλογές «performance» σε ένα ήδη πολύ σπορ μοντέλο. Και παρόλο που η σταθερή πτέρυγα και το αμάξωμα που κληρονομήθηκε από τη C8.R αποτελούν μέρος της εξίσωσης της Corvette Z06, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ακόμα ανθρακονημάτινες ζάντες άνθρακα, κερδίζοντας έτσι 20 kg μη αναρτώμενης μάζας, πακέτο κάρμπον (σπλίτερ, πτέρυγα και διαχυτές ειδικού σχεδιασμού), κάρμπον κεραμικά φρένα και λάστιχα Michelin Pilot Sport Cup 2 R.

Chevrolet Corvette Z06

Κάτω από το «καπό» της Corvette Z06 βρίσκεται ένας γνώριμός μας, ο LT6. Μοτέρ που χρησιμοποιείται από τη C8.R στους αγώνες. Οι συστάσεις του; Φυσικά V8, φυσικά με χωρητικότητα 5,5 lt, φυσικά χωρίς υπερτροφοδότηση… Kαι με ισχύ 679 PS πάνω από τις 8.000 rpm (8.600 κόκκινο).

Απόδοση που τον καθιστά το πιο ισχυρό ατμοσφαιρικό V8 της Ιστορίας, εμπρός από τον Mercedes-AMG M159 των 6,2 lt με τα 631 άλογα (2013-2014). Ο LT6 στην περίπτωση της Corvette Z06 θα συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο 8άρι σασμάν.

Chevrolet Corvette Z06

Η νέα Chevrolet Corvette Z06 αναμένεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό να έρθει στην Ευρώπη το 2023.

Προφανώς η τιμή της θα είναι σημαντικά ψηλότερη από αυτή της στάνταρ Corvette C8, αλλά και πάλι θα είναι ανταγωνιστική έναντι των Ευρωπαίων αντιπάλων της από τις Ferrari, Aston Martin, Mercedes-AMG και Porsche.


Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube