Η Toyota στρώνει το έδαφος για το GR Corolla

Η Toyota στρώνει το έδαφος για το GR Corolla

Η Toyota USA βρήκε ένα περίτεχνο τρόπο να προετοιμάσει το αγοραστικό κοινό για την έλευση του νέου GR Corolla, την πιο σπορ έκδοση στην ιστορία του ιαπωνικού μικρομεσαίου.

Toyota GR

H Τoyota USA δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός απλού Corolla στον λογαριασμό της στο Instagram. Δεν ήταν όμως μια απλή εικόνα με το εσωτερικό του χάτσμπακ της. Οι πιο παρατηρητικοί θα διακρίνουν λεπτομέρειες οι οποίες προαναγγέλλουν τον ερχομό του GR Corolla.

Η πιο προφανής πινελιά είναι το καμουφλαρισμένο όχημα το οποίο διακρίνεται στο βάθος της φωτογραφίας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο GR Corolla. Μια εκτενέστερη ματιά στο ταμπλό του εικονιζόμενου Corolla θα σας βοηθήσει να βρείτε και άλλα στοιχεία.

Για παράδειγμα, τα νούμερα που εμφανίζονται στην οθόνη του κλιματισμού είναι τα 2, 6 και 8. Τα νούμερα αυτά υποδεικνύουν την ισχύ του GR Corolla το οποίο θα χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris.

Ένα άλλο στοιχείο βρίσκεται καλά κρυμμένο στο καντράν και απεικονίζει πάνω από το κοντέρ το αρτικόλεξο «G:16». Θυμίζουμε ότι ο κινητήρας του GR Yaris έχει κωδική ονομασία G16E-GTS.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toyota USA (@toyotausa)

Στην οθόνη infotainment του αυτοκινήτου απεικονίζεται το σύστημα πλοήγησης με το αυτοκίνητο να είναι παρκαρισμένο κοντά στην οδό με όνομα GR Four. Την ονομασία δηλαδή του συστήματος τετρακίνησης του GR Yaris.

Υπενθυμίζουμε ότι ο τρικύλνδρος τούρμπο του Yaris αποδίδει 261 PS και 370 Nm. Για το GR Corolla όμως αναμένεται μια μικρή αύξηση στην ισχύ του. Η τελευταία θα μοιράζεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός μοναδικού συστήματος τετρακίνησης και ενός 6τάχυτου χειροκίνητου σασμάν. Είναι μέχρι στιγμής άγνωστο αν το GR Corolla θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο

Τονίζουμε ακόμα ότι το "καυτό" GR Yaris μοιράζεται ελάχιστα μηχανικά μέρη με το απλό Yaris. Για παράδειγμα, το πίσω μισό του σασί του ανήκει στην πλατφόρμα GA-C στην οποία βασίζεται το Corolla. 

Toyota GR Yaris

Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι δεν περιμένουμε το GR Corolla διαφέρει από το Corolla όσο το GR Yaris από το Yaris. Θεωρούμε όμως βέβαιο ότι θα φέρει κάποιες στιλιστικές επεμβάσεις που θα τονίζουν την σπορ φύση του.

Tο Toyota GR Corolla αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά το δεύτερο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube