Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb, τελευταία χειμερινά τεστ

Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb, τελευταία χειμερινά τεστ

Οι Τσέχοι αποκαλύπτουν τις πρώτες εικόνες της επόμενης γενιάς Škoda Superb και Škoda Kodiaq, που θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο του 2023. Μπερλίνα και SUV, που θα προσφέρονται και ως plug-in hybrid, μόλις ολοκλήρωσαν τις δοκιμές σε πολικές συνθήκες.

Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb 2023

Με την έλευση της άνοιξης, η τσεχική εταιρεία βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώνει τις δοκιμές εξέλιξης των επερχόμενων Škoda Superb και Škoda Kodiaq σε πολικές συνθήκες κρύο, στον Αρκτικό Κύκλο και σε θερμοκρασίες έως -30 °C.

Ο κατασκευαστής δημοσιεύει για την περίσταση μερικές εικόνες των καμουφλαρισμένων Škoda Superb και Škoda Kodiaq που χρησιμοποιούνται για αυτές τις δοκιμές, οι οποίες επιβεβαιώνουν τη στιλιστική εξέλιξή τους. 

H εμπορική καριέρα των νέων Škoda Kodiaq και Škoda Superb αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου

Οι δοκιμές σε πολικές συνθήκες καθιστούν δυνατή τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς και πρόσφυσης σε πολύ ολισθηρό τερέν, για να διασφαλιστεί ότι το ψύχος δεν εμποδίζει τη λειτουργία των ανοιγόμενων τμημάτων του αυτοκινήτου και ότι το χιόνι δεν εισέρχεται στο μηχανοστάσιο. Επιπλέον, η ηλεκτρική απόδοση των επαναφορτιζόμενων υβριδικών αυτοκινήτων υπόκειται σε ειδικές διαδικασίες σε αυτές τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb 2023

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η νέα γενιά του Škoda Kodiaq διατηρεί τις μεγάλες αναλογίες του και απ' ότι μπορούμε να διακρίνουμε κάτω από το καμουφλάζ υιοθετεί πιο καθαρές γραμμές αλλά και πιο μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρχονται έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα από τη Škoda

Η δεύτερη γενιά του μεγάλου SUV της Škoda θα κατασκευάζεται και αυτή στην μονάδα Kvasiny στην Τσεχία όπως και ο προκάτοχός της και οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από τα τέλη του έτους ή ατις αρχές του 2024. 

Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb 2023

Όσον αφορά στο νέο Škoda Superb, μπορούμε να διακρίνουμε τη νέα φωτεινή επιγραφή των εμπρός φώτων LED που είναι πιο δυναμική και σύγχρονη. Aν και κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός πως θα είναι διαθέσιμο τόσο σε μπερλίνα όσο και σε στέισον έκδοση Combi, αντίθετα με το VW Passat στο οποίο βασίζεται και που θα διατίθεται αμιγώς στην πρακτική έκδοση Variant.

H τέταρτη γενιά του Škoda Superb θα κατασκευάζεται στη μονάδα της Bratislava στη Σλοβακία μαζί με το αδερφό Passat, με τις παραδόσεις του να ξεκινούν και σε αυτή την περίπτωση προς τα τέλη του έτους που διανύουμε.

Νέα Škoda Kodiaq και Škoda Superb 2023

Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο νέων μοντέλων της Škoda πάντως είναι πως θα εφοδιάζονται με παραπλήσια γκάμα κινητήρων και εκδόσεων που θα αποτελείται από νέους, σύγχρονους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ με ήπια υβριδικό σύστημα υποβοήθησης, αλλά και σε εκδόσεις plug-in hybrid.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube