Νέα Renault Scénic και Grand Scénic

Νέα Renault Scénic και Grand Scénic

Η Renault, που πριν από οκτώ μήνες παρουσίασε τα νέα Scénic και Grand Scénic, προχωρά σε ελαφρύ φρεσκάρισμά τους, παράλληλα με την διεύρυνση της γκάμας με το Scénic XMOD. Και τα δύο θα υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, όπως αυτή μετουσιώθηκε στα Clio και Fluence.

Τα ανανεωμένα Scénic και Grand Scénic θα είναι διαθέσιμα από τον εφετινό Μάιο. Το Scénic και το Grand Scénic θα ντεμπουτάρουν με τον υπάρχοντα βενζινοκινητήρα Energy TCe 130, με μικρές αλλαγές για μείωση της κατανάλωσης.

Το μόνο νέο στοιχείο στον εξοπλισμό τους θα είναι το σύστημα πολυμέσων «Renault R-Link» το οποίο θα λειτουργεί ως smartphone και να κατεβάζει εφαρμογές μέσω του R-Link Shop. Τo R-Link θα συνδέεται με οθόνη αφής και σύστημα πλοήγησης. 
   
Αυτή θα είναι η τρίτη γενιά Scénic: Πρώτη γενιά 1996-2003, δεύτερη 2003-2009 και τρίτη 2009-2012, με επικαιροποίησή της φέτος. Όσον αφορά το Grand Scénic, βρίσκεται στην αγορά από το 2004. Ουσιαστικά αποτελεί μια επιμηκυμένη έκδοση του Scénic και με την ίδια σχεδόν γκάμα κινητήρων, αλλά επτά καθίσματα.

Από την έναρξή της παραγωγής του Scénic το 1996, η Renault έχει πουλήσει πάνω από 4,3 εκατομμύρια Scénic και Grand Scénic. Και τα δύο μοντέλα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Renault στο Ντουέ στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube