Νέα Porsche 911 Carrera T, ελαφρωμένη για πουρίστες [videos]

Νέα Porsche 911 Carrera T, ελαφρωμένη για πουρίστες [videos]

Αναβαθμισμένες επιδόσεις και ξεγύμνωμα του εσωτερικού γυρίζουν την 911 Carrera T πίσω, στα βασικά.

Η Porsche κόβει και ράβει τη συνταγή της 911 R και της πιο πρόσφατης 911 GT3 Touring, προσθέτοντας μια ακόμα 911 στη μακρά λίστα του μοντέλου με τη νέα 911 Carrera T (για το Touring).

Σχεδιασμένη ως μια επιστροφή στην παλιά, αγνή εποχή και βασισμένη στη στάνταρ 911 Carrera, η 911 Carrera T αναβιώνει την καθαρόαιμη προσέγγιση των παλαιότερων 911. Εξ ου και η ονομασία 911 Τ του 1968 που προφανώς δεν περιορίζεται στο όνομα. Μια σειρά αναβαθμίσεων στις επιδόσεις που δεν θα βρεις στην Carrera, αλλά και ένα στριπτίζ της καμπίνας, οδηγούν σε άλλο δυναμικό επίπεδο το αυτοκίνητο, προσφέροντας ακόμα πιο σπορ εμπειρία οδήγησης, σύμφωνα με την Porsche

Η νέα 911 Carrera T διαφοροποιείται από τη στάνταρ αδελφή της μέσω μια σειράς από ελαφρές αλλαγές στο εξωτερικό στιλ, συμπεριλαμβανομένου ενός ανασχεδιασμένου εμπρός προφυλακτήρα με πιο έντονο σπλίτερ, γκρίζο σκάφος στους πλευρικούς καθρέφτες, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών σε Titan Grey, ανασχεδιασμένη σχάρα στο καπό του μοτέρ και κεντρικά τοποθετημένες εξατμίσεις σε μαύρο χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Porsche 911 Carrera S 3.0 Turbo

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα διαφορετικά χρώματα: Black, Lava Orange, Guards Red, Racing Yellow, White και Miami Blue, Carrara White, Jet Black και GT Silver. Στην καμπίνα, υπάρχει δερμάτινο σπορ τιμόνι, σπορ διακοσμήσεις στο ταμπλό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα ελαφρύτερα καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση Sport-Tex, λογότυπος «911» στα προσκέφαλα και ένα κοντύτερος λεβιές στο στάνταρ χειροκίνητο σασμάν.

Όσον αφορά στην εξοικονόμηση βάρους, η 911 Carrera T φοράει πλαστικά χερούλια στις πόρτες, ελαφρύτερο κρύσταλλο για τα πίσω και τα πίσω πλευρικά παράθυρα, μείωση των ηχομονωτικών υλικών, καθώς και την αφαίρεση του πίσω καθίσματος. Και για τους πιο σκληροπυρηνικούς, υπάρχει η δυνατότητα επί παραγγελία της αφαίρεσης του συστήματος Porsche Communication Management. Πέρα όμως από τη μείωση του βάρους, η Porsche εφοδιάζει την 911 Carrera T με συστήματα που δεν θα βρεις κάποιος στη στάνταρ Carrera: Σπορ ανάρτηση PASM με ταυτόχρονο χαμήλωμα δύο πόντους, ενώ έξτρα το αυτοκίνητο μπορεί να έχει και τετραδιεύθυνση.

Με όλα τα παραπάνω, το βάρος που ανακοινώνει το εργοστάσιο είναι 1.425 kg, 20 λιγότερα από τη στάνταρ 911 Carrera, κατεβάζοντας τα κιλά ανά ίππο από 3,9 σε 3,85.

Το αυτοκίνητο κινείται από το ίδιο διτούρμπινο 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ μπόξερ με το πιο τουριστικό αδέρφι του. Αποδίδει δε 370 άλογα στις 6.500 rpm και 45,9 kgm στις 1.700-5.000 rpm. Στο ίδιο καθαρόαιμο πνεύμα, το μοτέρ συνδυάζεται στάνταρ με χειροκίνητο 7άρι σασμάν, αλλά με κοντύτερες σχέσεις απ’ ό,τι στη στάνταρ 911 Carrera, καθώς και μηχανικό μπλοκέ στους πίσω τροχούς. Έξτρα όμως, θα διατίθεται το διπλοσύμπλεκτο 7άρι PDK που συνδυάζεται και με launch control.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η νέα Porsche 911 2019 πάει τέζα στο Nürburgring [video]

Τα νούμερα επιδόσεων που ανακοινώνει το Zuffenhausen για το χειροκίνητο σασμάν είναι 4,5” για τα 0-100 km/h, 0,1” ταχύτερα από τη στάνταρ 911 Carrera, και 15,1” για το 0-200 km/h. Με το έξτρα PDK, οι αντίστοιχοι χρόνοι είναι 4,2” και 14,5”. Όσον αφορά την τελική, η Porsche αναφέρει και για τα δύο κιβώτια το αυτοκίνητο ξεπερνά τα 290 km/h.

Το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει για τη νέα 911 Carrera, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον προσεχή Ιανουάριο. Η τιμή εκκίνησης του αυτοκινήτου στη Γερμανία είναι οι 107.553 ευρώ.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube