Η νέα Porsche 911 πάει τέζα στο Nürburgring [video]

Η νέα Porsche 911 πάει τέζα στο Nürburgring [video]

Η επόμενη γενιά της Porsche 911 συνελήφθη σε video να γυρνάει στο Nürburgring σε εξοντωτικούς ρυθμούς, με τον 6κύλινδρο επίπεδο τούρμπο κινητήρα να ακούγεται από χιλιόμετρα μακριά

Η νέα 911 θα είναι ένα πολύ κρίσιμο μοντέλο για την Porsche. Θα είναι μάλιστα και η πρώτη γενιά στην οποία θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη από την αρχή του λανσαρίσματός της, στο τέλος του 2018.

Αυτό άλλωστε (την ύπαρξη υβριδικού μοντέλου) την είχαν επιβεβαιώσει ήδη από πέρσι οι μηχανικοί της Porsche μιλώντας στο αγγλικό Autocar, οι οποίοι μηχανικοί εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να χωρέσουν την υβριδική μονάδα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το πιο φαρδύ αμάξωμα που βλέπουμε στα αυτοκίνητα εξέλιξης.


Μια ακόμα καινοτομία που θα έχει το νέο μοντέλο θα είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, βασισμένος στην ίδια τεχνολογία με τον Virtual Cockpit της Audi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Porsche 911: 54 χρόνια, 1.000.000 αυτοκίνητα

Ο τότε διευθυντής της γραμμής παραγωγής της 911, Erhard Mössle, που σήμερα έχει συνταξιοδοτηθεί, έλεγε στο Autocar: «Πρέπει μέχρι το 2020 να έχουμε συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς εκπομπής CO2. Η διαθέσιμη τεχνολογία που έχουμε σήμερα δεν απέχει πολύ από τα πετύχει τους στόχους για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου με καλή αυτονομία και γρήγορο χρόνο φόρτισης».

Λίγο καιρό μετά από αυτές τις δηλώσεις η Porsche επιβεβαίωσε την εξέλιξη ενός εντελώς ηλεκτρικού μοντέλου, ως το τέλος της δεκαετίας με την κωδική ονομασία Mission E.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Πλήρης γκάμα εκδόσεων για την ηλεκτρική Porsche Mission E

Ήδη ο γερμανός κατασκευαστής έχει υβριδικές εκδόσεις στην Cayenne αλλά και την Panamera. Και στα δύο αυτοκίνητα ο θερμικός κινητήρας είναι ο 3λιτρος τούρμπο που συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και το hypercar της Porsche 918 Spyder συνδυάζει δύο ηλεκτρικά μοτέρ με έναν 4,6 V8 θερμικό κινητήρα.

Οι βασικές εκδόσεις της 911 θα χρησιμοποιούν τον ίδιο 3λιτρο διτούρμπινο εξακύλινδρο boxer κινητήρα που έκανε το ντεμπούτο του στην ανανεωμένη 911 Carrera της προηγούμενης γενιάς.
Η νέα 911 θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας MMB, πάνω στην οποία στηρίζεται και η υπάρχουσα 911. Άλλωστε σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της Porsche «η 911 ήταν πάντοτε μια εξελικτική διεργασία και όχι μια επανάσταση από γενιά σε γενιά. Το ίδιο θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και στο μέλλον».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: Porsche 911 Carrera S 3.0 Turbo
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube