Αυτό είναι το νέο Vision Mercedes-Maybach 6

Αυτό είναι το νέο Vision Mercedes-Maybach 6

To πολυτελές concept car διέρρευσε στο διαδίκτυο πριν από την επίσημη παρουσίασή του στο Pebble Beach.

H Mercedes σχεδίαζε να παρουσιάσει το εντυπωσιακό 6μετρο πρωτότυπο στο περίφημο Concours d’ Elegance του Pebble Beach, σε 4 ημέρες από σήμερα, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να το κρατήσει μυστικό.

Η γερμανική εταιρεία είχε βγάλει τρία teasers στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας την αποκάλυψη του πρωτοτύπου στην εκδήλωση του Monterey, στην Καλιφόρνια.

Όπως αναμενόταν, έχει γνώριμη εμφάνιση με αεροδυναμικές γραμμές παρόμοιες με εκείνες άλλων concept cars της Mercedes, όπως το Maybach Excelero του 2004, το Vision Gran Turismo, ακόμη και το IAA Concept.

Το σύστημα κίνησης του τεράστιου αυτοκινήτου παραμένει προς το παρόν άγνωστο, αλλά οι φωτογραφίες δείχνουν ένα μακρύ καπό, χωρισμένο στα δύο, όπως στα προπολεμικά αυτοκίνητα πολυτελείας. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η φαρδιά χρωμιωμένη μάσκα με τις κάθετες μπάρες, ενώ οι προβολείς είναι λεπτοί LED.

Οι πόρτες ανοίγουν σαν «φτερά γλάρου» για να αποκαλύψουν μια high-tech καμπίνα που απομονώνει τους επιβάτες από τον έξω κόσμο. Έχει μια τεράστια head-up display που πιάνει όλο το πλάτος του παρμπρίζ, ενώ η έλλειψη κεντρικού τούνελ στο δάπεδο μπορεί να δείχνει πως το σύστημα κίνησης είναι ηλεκτρικό.

Ο τεχνολογικός αέρας της καμπίνας τονίζεται από κάτι που δείχνει σαν επιφάνεια αφής, γύρω από τους δύο επιβάτες. Η επιφάνεια, που πιθανώς αποτελείται από οθόνες αφής, ενσωματώνει τις λειτουργίες ρύθμισης των καθισμάτων και το σύστημα πλοήγησης.

Θα ξέρουμε πάντως πολύ περισσότερα για το Vision Mercedes-Maybach 6 όταν αποκαλυφθεί επίσημα την ερχόμενη Κυριακή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube