Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 2023. Και σε plug-in hybrid…

Νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 2023. Και σε plug-in hybrid…

Η νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain υιοθετεί τη δοκιμασμένη συνταγή ενός περιπετειώδους στέισον off-roader που καίει βενζίνη, ντίζελ, ενώ διατίθεται πλέον και σε plug-in hybrid.

Παρά την επιτυχία των μοντέλων SUV του καταλόγου της, η Στουτγάρδη παραμένει πιστή στα στέισον παντός εδάφους, με τη νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain να κάνει το ντεμπούτο της στην IAA 2023 στο Μόναχο. 

Ωστόσο μην περιμένετε τίποτα το καινούργιο: Η Mercedes-Benz E-Class All-Terrain που ντεμπουτάρισε ως έκδοση το 2016 εξακολουθεί να είναι στέισον με «σκληροτράχηλη» εμφάνιση που συνδυάζει τετρακίνηση και μεγάλη απόσταση από το έδαφος. 

Σύμφωνα με τη Στουτγάρδη, οι κάτοχοι μιας Mercedes-Benz E-Class All-Terrain «λερώνουν» πιο τακτικά το αυτοκίνητό τους σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των GLC και GLE

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 2023

Για την περίσταση, το αυτοκίνητο μπορεί να ψηλώσει σε σχέση με την τυπική στέισον E-Class μέχρι 4,6 πόντους. Στον αυτοκινητόδρομο, η στάνταρ αερανάρτηση χαμηλώνει αυτόματα το αμάξωμα, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Η νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain θα είναι διαθέσιμη σε βενζινοκίνητες, ντίζελ και plug-in hybrid εκδόσεις -και από τη μάνα της με τετρακίνηση 4MATIC, φυσικά. Η έκδοση PHEV χάνει λίγο όγκο από πορτμπαγκάζ, με 1.675 lt αντί για 1.830 lt, αλλά αποκτά αυτονομία 102 km σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 2023

Έτσι η γκάμα της διαμορφώνεται στον κατάλογο ως εξής:
• Mercedes-Benz E 220 d 4MATIC MHEV, δίλιτρη, 4κύλινδρη με 197 PS 
• Mercedes-Benz E 300 de 4MATIC PHEV, δίλιτρη, 4κύλινδρη με 313 PS 
• Mercedes-Benz E 450 4MATIC MHEV, 3λιτρη, 6κύλινδρη σε σειρά με 381 PS 

Η νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain δεν περιορίζεται στο να κάθεται λίγο ψηλότερα από τα στάνταρ αυτοκίνητα, αλλά ξεχωρίζει και από τη συγκεκριμένη μάσκα της με τις δύο οριζόντιες λεπίδες. Επιπλέον, το αμάξωμα αυτού του χωματερού στέισον συνδυάζει εξατομικευμένους προφυλακτήρες με συγκεκριμένες πλαϊνές ποδιές και πλαστικό φρύδι στο τόξο των θόλων.

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain 2023 

Σε συνδυασμό δε, με προσαρμόσιμες οδηγικές ρυθμίσεις για το χώμα και για το σύστημα κίνησης και ειδικά μενού 4x4 για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX, αυτές οι αλλαγές υπόσχονται να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις δεξιότητες του αυτοκινήτου εκτός ασφάλτου.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Στουτγάρδη, οι κάτοχοι μιας E-Class All-Terrain «λερώνουν» πιο τακτικά το αυτοκίνητό τους σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των GLC και GLE.

Η νέα Mercedes-Benz E-Class All-Terrain αναμένεται να ξεκινήσει να πωλείται στη χώρα μας στις αρχές του 2024. Φυσικά, η τιμή της δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube