Nέα Mercedes-Benz C-Class, νέες πληροφορίες, έκδοση liftback [teaser video]

Nέα Mercedes-Benz C-Class, νέες πληροφορίες, έκδοση liftback [teaser video]

Νέες πληροφορίες που αφορούν την επόμενη γενιά της Mercedes-Benz C-Class κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ.

Η νέα Mercedes-Benz C-Class (W205) που θα αποκαλυφθεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ (NAIAS) τον Ιανουάριο, θα πατά πάνω στην πλατφόρμα MRA που θα υποστηρίζει επίσης και την επόμενη γενιά της GLK.

Η νέα C-Class θα είναι ελαφρώς μακρύτερη από το απερχόμενο μοντέλο, διάσταση που θα την αποστασιοποιεί από τη CLA που αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις πόντους μακρύτερη από την απερχόμενη C-Class.

Η νέα C-Class αναφέρεται ότι θα έχει μεταξόνιο 2,85 m, μήκος που είναι εννέα πόντους μεγαλύτερο από αυτό του απερχόμενου μοντέλου, ενώ αντίθετα το βάρος θα είναι μειωμένο κατά 80 kg. Όσον αφορά το σχεδιασμό, θα μοιάζει με μίνι S-Class, με τη μάσκα όμως που γνωρίζουμε από την Ε-Class.

Στην καμπίνα της νέας C-Class, η Mercedes-Benz έχει προχωρήσει σε μεγάλη αναβάθμιση σε ό,τι αφορά τα υλικά, το λεβιέ ταχυτήτων και τη μεγαλύτερη οθόνη πληροφοριών που λέγεται ότι είναι εφοδιασμένη με πιο απτά στη λογική της λειτουργία τους χειριστήρια.

Η γκάμα των μοτέρ περιλαμβάνει 4κύλινδρους, 6κύλινδρους και 8κύλινδρους κινητήρες, με κάποιους από αυτούς να βρίσκονται ήδη σε χρήση στην γκάμα της Mercedes-Benz και άλλοι να είναι ολοκαίνουργιοι.
Επίσης αναμένονται και τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις. Φυσικά όλα τα μοτέρ θα είναι τοποθετημένα κατά το διάμηκες, αλλά και πιο πίσω προκειμένου να βελτιωθεί η κατανομή βάρους και η ασφάλεια. Η στάνταρ κίνηση θα είναι στον πίσω άξονα (προαιρετικά 4MATIC) και το στάνταρ σασμάν θα είναι 6άρι χειροκίνητο, ενώ προαιρετικά θα διατίθεται αυτόματο 9άρι 9G-TRONIC.

Το 2015 θα είναι και η χρονιά που η οικογένεια C-Class θα αποκτήσει και μία εκδοχή liftback, με στόχο να ανταγωνιστεί την BMW 3 Series GT. Η κορυφαία C-Class της γκάμας θα είναι η C63 AMG, η οποία όμως αναμένεται αρκετούς μήνες αργότερα από το λανσάρισμα του στάνταρ μοντέλου και λέγεται ότι θα φορά ένα διτούρμπινο 5,5λιτρο V8 που θα αποδίδει 530 PS.

[Πηγή autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube