Νέα Mercedes-AMG GLC 63 Coupé προ των πυλών

Νέα Mercedes-AMG GLC 63 Coupé προ των πυλών

H Mercedes-AMG θα ανοίξει το γενέθλιο έτος των 50 χρόνων της με ένα νέο κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα της νέας GLC Coupé που προγραμματίζει να το λανσάρει τον Ιούνιο.

Το «μαγαζί υψηλών επιδόσεων» της Mercedes-Benz στο Affalterbach, η Mercedes-AMG, θα λανσάρει δέκα νέα μοντέλα μέσα στο 2016, διευρύνοντας την γκάμα της στα 48 αυτοκίνητα, «πολιτικά» και SUV.

Μεταξύ αυτών και τη νέα GLC 63 Coupé, μοντέλο που γνωρίζαμε ότι ήταν στα σκαριά από την επίσημη κιόλας παρουσίαση της GLC Coupé, τον περασμένο μήνα.

Και ενώ, άλλες AMG για να υποδεχτούν τη μεγάλη ισχύ φαρδαίνουν τα μετατρόχιά τους και μεγαλώνουν τους τροχούς, η νέα GLC 63 Coupé διαθέτει επαρκές υπόβαθρο για να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το διτούρμπινο 4λιτρο μοτέρ V8 της εταιρείας. «Λοιπόν, σχεδόν το έχουμε, έτσι δεν είναι;», επιμένει ανώτατο στέλεχος της AMG.



«Ναι, έχουμε προχωρήσει πολύ με αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι εφέτος. Είναι ένα από τα δέκα μοντέλα που θα λανσάρουμε», επιβεβαίωσε.

Η νέα GLC 63 Coupe θα κάνει χρήση του μικρού διτούρμπινου 4λιτρου V8, που στην ουσία πρόκειται για δύο «κολλημένους» κινητήρες από A45 σε γωνία 90 μοιρών. Το μοτέρ θα είναι μια detuned έκδοση του 4λιτρου V8 ξηρού κάρτερ των GT και GT S [βλ. video οδηγούμε] και παρόμοιου tuning με του υγρού κάρτερ των C63 και C63 S [βλ. video οδηγούμε].

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναμένουμε μέγιστη ισχύ ανάμεσα στους 476 και στους 510 PS. Επιπλέον θα περιλαμβάνονται ανάρτηση AMG Ride Control, πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, αλλά και χειροποίητη διακόσμηση στην καμπίνα, όπως συνήθως τριμάρει τα αυτοκίνητά της η AMG.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube