Νέα Mercedes-AMG A 45, νέα στοιχεία

Νέα Mercedes-AMG A 45, νέα στοιχεία

Πρωτότυπο της AMG A 45 που δοκιμάζεται εντατικά αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο του οποίου η πρεμιέρα του αναμένεται σύντομα.

Η εποχή που ένα δυνατό σούπερκαρ αρκείτο σε 400 άλογα βρίσκεται μόλις 15-20 χρόνια πίσω. Σήμερα, αυτή η ισχύς αποτελεί κοινό τόπο για ένα ισχυρό hot χάτσμπακ. Και το χορό σε αυτό το κυνήγι της μέγιστης ιπποδύναμης σέρνει η Mercedes-AMG A 45.

Τα πέρασμα του πήχη των 400 αλόγων ήταν και αυτό που ώθησε τη Mercedes-Benz να προχωρήσει στα εγκαίνια της γκάμας των 35αριών της AMG για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του τοπ μοντέλου της στάνταρ γκάμας από αυτό της AMG. Έτσι, με την AMG A 35 των 306 ίππων να έχει κάνει ήδη την πρεμιέρα της, σειρά έχει η δεύτερη γενιά της A 45, που βασίζεται στην A-Class της τέταρτης γενιάς. Και φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη ότι το τοπ χάτσμπακ από το Affalterbach θέτει εκ νέου τον πήχη της απόλυτης ιπποδύναμης στην κατηγορία.

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στη φωτογραφία του DCN είναι η έκδοση λανσαρίσματος A 45 Edition One, εξοπλισμένη με σπέσιαλ στοιχεία όπως αυτή η πίσω πτέρυγα και ίσως πιο επιμελημένο bodykit. Έκδοση που για να δοκιμάζεται, σημαίνει ότι η μέρα του επίσημου λανσαρίσματος του μοντέλου βρίσκεται κοντά.

Ο άμεσος ανταγωνιστής της νέας Α 45, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, είναι σαφώς το υφιστάμενο Audi RS3 που, από τον υπερτροφοδοτούμενο 5κύλινδρο κινητήρα του αποδίδει 400 άλογα. Η νέα AMG λοιπόν έρχεται να υπερθεματίσει με τουλάχιστον 420 ίππους.

Η Mercedes-AMG έχει αναφερθεί ήδη στην παραπάνω απόδοση για τα μελλοντικά «45άρια» της σε πολλές συνεντεύξεις. Αυτή θα είναι η ισχύς για την έκδοση «S», ενώ οι στάνταρ εκδόσεις, αν θα μπορούσαμε να τις ονομάσουμε έτσι, θα αποδίδουν 387 άλογα.

Η Γερμανοί επιβεβαίωσαν επίσης ότι η νέα A 45 θα ενσωματώνει ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης που θα της επιτρέπει να ξεγράψει την υποστροφική συμπεριφορά του πρώτου μοντέλου. Και, όπως έχει ήδη αναφερθεί, θα υπάρξει ένα drift mode που θα καλύψει τους θιασώτες της ζωηρής ουράς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube