Νέα McLaren 12C GT Sprint, αποκάλυψη λεπτομερειών

Νέα McLaren 12C GT Sprint, αποκάλυψη λεπτομερειών

Η νέα McLaren 12C GT Sprint διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά δρόμου του «πολιτικού» μοντέλου, αλλά είναι και έτοιμη να δρέψει δάφνες στην πίστα.

Η McLaren GT, ο αγωνιστικός βραχίονας της βρετανικής εταιρείας, παρουσίασε για πρώτη φορά την 12C GT Sprint τον περασμένο Ιούλιο ως μια λιγότερη σκληροπυρηνική εκδοχή των αυτοκινήτων που ετοιμάζει για τους αγώνες.

Τότε οι πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα για το μοντέλο ήταν πενιχρές. Τώρα οι πύλες της πληροφόρησης άνοιξαν και το Woking αποκάλυψε κάμποσες λεπτομέρειες της GT Sprint.

Καταρχήν το σημαντικό νέο είναι ότι γνωρίζουμε πλέον την τιμή: 195.000 στερλίνες ή €232.000 με σημερινή ισοτιμία. Καθόλου άσχημα, αν αναλογιστεί κάποιος ποιοι θα είναι οι τύποι που θα βάλουν το χέρι στη –βαθιά μολογουμένως- τσέπη για να τρέξουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο και πολύ περισσότερο πού...

Η τροποποιημένη μάσκα και το καπό που προέρχεται από την 12C GT3 αποκαλύπτουν μια αναβάθμιση της αεροδυναμικής και ψυκτικής ικανότητας του αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπες αλλαγές εστιάζονται στην ασφάλεια του οδηγού: Ανθρακονημάτινο μπάκετ συμβατό με HANS, ζώνες ασφαλείας έξι σημείων και ρολ κέιτζ εγκεκριμένο από τη FIA.

Ο αρχιδοκιμστής οδηγός της McLaren, Chris Goodwin, εξήγησε ότι η GT Sprint ισορροπεί μεταξύ του αυτοκινήτου για χρήση στο δρόμο και του αγωνιστικού υψηλών επιδόσεων, λέγοντας: «Κρατώντας όλα τα στοιχεία της νεωτερικής τεχνολογίας και των χαρακτηριστικών δρόμου της MP4-12C, όπως και την υφιστάμενη αεροδυναμική. Τα φρένα, το τιμόνι και το πρωτοποριακό σύστημα ανάρτησης PCC, η 12C GT Sprint τα ανέβασε δυναμικά σε άλλο επίπεδο, ταυτόχρονα με την υιοθέτηση αρκετών εφαρμογών που είναι αποκλειστικά για χρήση πίστας.

Η 12C GT Sprint διατίθεται επί παραγγελία από τους ντίλερ McLaren ή κατευθείαν από τη McLaren GT.

[Πηγή McLaren]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube