Νέα Lotus Elise, πιστή στην παράδοση

Νέα Lotus Elise, πιστή στην παράδοση

Η νέα Lotus Elise στην έκδοση Sprint είναι ελαφρύτερη από την προηγούμενη.

Η νέα Lotus Elise  παρουσιάστηκε επίσημα με μια ειδική έκδοση, με τον κωδικό Sprint, η οποία είναι 41 kg ελαφρύτερη από το έτσι κι αλλιώς πανάλαφρο μοντέλο που αντικαθιστά.

Μια εντελώς νέα Elise αναμένεται το 2020. Θα βασίζεται σε καινούρια πλατφόρμα, θα είναι λίγο μεγαλύτερη σε διαστάσεις και βαρύτερη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Μέχρι τότε, οι μηχανικοί της Lotus συνεχίζουν να ανανεώουν την σημερινή πλατφόρμα και να αφαιρούν κιλά.

Διαβάστε ακόμη Δυνατότερη και ελαφρύτερη Lotus Evora Sport 410

Η μείωση του βάρους έγινε εφικτή με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Όχι στην βασική δομή, που παραμένει ένα αλουμινένιο ανοιχτό monocoque, αλλά σε επιμέρους τμήματα. Έτσι το συνολικό βάρος δεν ξεπερνά τα 798 kg. Και στην έκδοση Sprint 220 με τον μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο 1.8 ο οποίος αποδίδει… 220 ίππους, κάνει 0-100 km/h σε 4,1”.

Διαβάστε ακόμη Η Lotus ετοιμάζει ολοκαίνουρια γκάμα που θα περιλαμβάνει και SUV

Με τον βασικό κινητήρα 1.6, ο αντίστοιχος χρόνος είναι 5,9”. Η Elise του 2017 έρχεται με ανανεωμένο σχεδιασμό. Διαφορετικούς προφυλακτήρες εμπρός πίσω και νέα πίσω φώτα. Ανανεωμένο είναι επίσης το εσωτερικό, με νέες επενδύσεις alcantara και ορισμένες πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειες όπως το εμφανές μοχλικό του λεβιέ ταχυτήτων. Νέα στοχεία είναι επίσης η κονσόλα και τα όργανα, δανεικά από την Exige. Η σπαρτιάτικη Elise που ξεκίνησε χωρίς καν χειρολαβές στις πόρτες έχει πλέον και Bluetooth.



Η κορυφαία έκδοση θα είναι η Elise 250 Cup που θα προστεθεί αργότερα στη γκάμα. Θα είναι 23 kg ελαφρύτερη στην κανονική της μορφή και με το προαιρετικό πακέτο τμημάτων από ανθρακόνημα η εξοικονήμηση θα φτάνει τα 40 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη.

Πηγή Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube