Η Lotus ετοιμάζει ολοκαίνουργια γκάμα που θα περιλαμβάνει ακόμα και SUV!

Η Lotus ετοιμάζει ολοκαίνουργια γκάμα που θα περιλαμβάνει ακόμα και SUV!

Η βρετανική εταιρεία είναι επιτέλους σε θέση να χρηματοδοτήσει την εξέλιξη ολοκαίνουργιων μοντέλων για τη γκάμα της και την αρχή θα κάνει η Elise.

Τον περασμένο Αύγουστο η Lotus ξεκίνησε να έχει θετικό πρόσημο στο ταμείο της, δείχνοντας ότι επιτέλους απέκτησε μια υγιή οικονομική κατάσταση.

Φαίνεται πως οι ενέργειες του εδώ και 2,5 χρόνια επικεφαλής της εταιρείας Jean-Marc Gales, απέδωσαν καρπούς κι αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά μετά το 2000 η Lotus είναι οικονομικά βιώσιμη, αυτόνομη και σταθερή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δυνατότερη κι ελαφρύτερη Lotus Evora Sport 410

Με τη σειρά του, αυτό δίνει τη δυνατότητα χρηματοδότησης της εξέλιξης νέων μοντέλων για τη γκάμα της, με την αρχή να κάνει η μικρή Elise.

Η εξέλιξή της μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 οπότε και θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις της. Θα είναι αρκετά μεγαλύτερη σε διαστάσεις από τη σημερινή, όμως χάρη στο νέο πλαίσιο το συνολικό βάρος θα παραμένει κάτω από τα 1.000 kg.



Το εν λόγω πλαίσιο θα είναι αλουμινένιο, με την ίδια αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί και το σημερινό, όμως θα παρέχει σαφώς περισσότερη παθητική ασφάλεια, καλύπτοντας τις προδιαγραφές τόσο της Ευρώπης όσο και των Η.Π.Α. Το ίδιο πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί και στην νέα Exise που θα παρουσιαστεί λίγο μετά την Elise, ενώ με κάποιες τροποποιήσεις θα αποτελέσει τη βάση και για την ολοκαίνουργια Evora που προορίζεται για το 2022.

Το πλάνο των πωλήσεων προβλέπει περίπου 1.700-1.800 αυτοκίνητα για εφέτος, με αύξηση στα 2.000 για το 2017, στα 2.500 το 2018 και σχεδόν 4.000 όταν θα έχουν παρουσιαστεί οι νέες Elise και Exise.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Lotus Exige Sport 380

Ωστόσο το μεγάλο νέο είναι ότι μέχρι τότε η Lotus θα έχει πάρει τις τελικές αποφάσεις της και για ένα ακόμα μοντέλο, το τέταρτο της γκάμα. Όσο απίστευτο κι εάν ακούγεται πρόκειται για ένα SUV, το οποίο έχει ήδη αρχίσει να εξελίσσεται και αναμένεται να διπλασιάσει ή ακόμα και να τριπλασιάσει τις 4.000 πωλήσεις που προαναφέρθηκαν.

Προς το παρόν πάντως η εταιρεία θα συνεχίσει να εξελίσσει τα υπάρχοντα μοντέλα της με συνεχή μείωση του βάρους, βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ισχύος, όπως ακριβώς έκανε και με την Exige Sport 380. Το επόμενο μοντέλο που θα παρουσιαστεί τώρα είναι η ανοιχτή έκδοση της Evora, που σύμφωνα με το πλάνο θα δούμε μέχρι το τέλος του 2017.

[Πηγή: autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube