Νέα Jaguar F-type Project 7 [video]

Νέα Jaguar F-type Project 7 [video]

Η ταχύτερη και ισχυρότερη Jaguar παραγωγής όλων των εποχών.

Η Jaguar αποκάλυψε σήμερα, μία μέρα πριν την παρουσίαση της στο Goodwood Festival of Speed, τη νέα συλλεκτική Jaguar F-type Project 7.

Το νέο κορυφαίο μοντέλο είναι, σύμφωνα με την Jaguar, το ταχύτερο και ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της φίρμας και είναι χειροποίητη. Την εξέλιξη και κατασκευή του νέου αυτού μοντέλου έχει αναλάβει το τμήμα Special Vehicles Operations (SVO) της Jaguar Land Rover, που ασχολείται μόνο με την εξέλιξη ακόμα πιο σπορ και πολυτελών εκδόσεων για όλα τα μοντέλα. Είναι το πρώτο μοντέλο που μας παρουσιάζει το SVO και θα παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια.

Το νέο σπορ διθέσιο roadster βασίζεται στην σχεδιαστική ιδέα του πρωτότυπου μονοθέσιου Project 7 που είχε παρουσιαστεί στο περσινό Goodwood Festival of Speed και που αποτίει φόρο τιμής στις επτά νίκες της Jaguar στο Le Mans, και φυσικά στην θρυλική D-type.

Ο κινητήρας που εφοδιάζει τη νέα F-type Project 7 είναι δανεισμένος από την F-Type R, αλλά μετά από την “περιποίηση” του SVO αποδίδει 575 ίππους (+25 ίππους) και 69,3 kgm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου Quickshift κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ για την καλύτερη κατανομή της δύναμης φροντίζει ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Η βάρους 1.585 kg F-type Project 7 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 3,9 sec και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 km/h.

Βελτιωμένη είναι και η πιο σφιχτή ρυθμιζόμενη ανάρτηση με τις νέες αντιστρεπτικές, αλλά και η αεροδυναμική με τα νέα ανθρακονημάτινα βοηθήματα, που σε συνδυασμό και με τον κινητήρα των 575 ίππων, αποτελούν το νέο ορόσημο στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της βρετανικής φίρμας.

Οι τροχοί των 20” είναι “ντυμένοι” με ελαστικά Continental ForceContact, ενώ μέσα τους βρίσκονται κεραμικοί δίσκοι 398 mm εμπρός και 380 mm πίσω, με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχούν τα δερμάτινα αγωνιστικά μπάκετ με τις ζώνες τεσσάρων σημείων και οι διακοσμητικές φάσες από ανθρακονήματα. Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλα τα συλλεκτικά μοντέλα, έτσι και αυτό φέρει μεταλλική πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής και την υπογραφή του Special Vehicles Operations.

Οι πρώτες παραδόσεις της νέας Jaguar F-type Project 7 θα γίνουν στα μέσα του 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube